Båt kantret utenfor Senja – to turistfiskere omkom

To menn i 50-årene fra Russland er bekreftet omkommet etter at båten deres ble funnet kantret vest for Senja i Troms tirsdag kveld.
15. mai 2019

De russiske fiskerne ble meldt savnet av båtutleieren like etter klokken 19 tirsdag kveld. Det ble satt i gang en større leteaksjon og tre timer senere ble den kantrede båten funnet med baugen i været.

– Vi vil etterforske saken. Båten vil bli undersøkes, det samme vil utstyret om bord, sier operasjonsleder Beate Helberg i Troms politidistrikt til NTB ved midnatt til onsdag.

Operasjonslederen sier mennene var en del av et reisefølge som var på Senja. Hovedredningssentralen Nord-Norge opplyste tirsdag kveld til  Nordlys at reisefølget er fiskernes koner. Disse er informert av Torsken kommune og vil bli ivaretatt. Helberg legger til at pårørende i Russland også vil bli varslet.

Hadde problemer
Mennene dro ut fra Torsken kommune på Senja i en åpen 19-fots båt i 10-tiden tirsdag. Siste livstegn var i 14-tiden. 

Årsaken til båtkantringen er ukjent.

– Vi kjenner til at melder sa at de var på avveie og at de hadde noen problemer, men melder visste ikke hva. Det er vårt ansvar å bringe på det rene hva som har skjedd, sier Helberg.

Den kantrede båten ble funnet i 22-tiden. Kort tid senere opplyste Hovedredningssentralen Nord-Norge at en person var funnet i samme område som leteaksjonen og at vedkommende ble fløyet til sykehus. Den andre personen ble meldt funnet klokken 23.30, og redningsaksjonen ble etter det avsluttet. Begge ble funnet vest for Senja. 

Lette selv
En større leteaksjon ble satt i gang etter mennene, og både redningshelikoptre, flere redningsskøyter og flere skip deltok.

Røde Kors og Norsk Folkehjelp bisto i søket. Forsvaret bidro med et Bell-helikopter i strandsøket.

Den kantrede båten ble heist om bord i KV Heimdal for endelig identifisering. 

Redningsleder Jakob Carlsen i HRS sa tirsdag kveld til Nordlys at utleieren selv dro ut for å lete etter mennene. Han hadde gjort det i to timer da han ringte politiet litt etter klokken 19. Fiskerne skal ha vært i Torsken flere ganger og skal ha vært godt kjent.

Været i området har vært skiftende med en del vind i løpet av dagen.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.
Slik binder du Chernobyl Ant:

Mutert monstermaur med magiske evner

Finnmark, Østfold, Kola, Nordmarka, Hardangervidda. Uansett årstid – denne flua kan lokke opp ørret og anadrome arter i alle størrelser. Og med disse triksene blir flua enda bedre ...

På forsiden nå