Over 100 ulovlige fiske­redskaper dratt opp fra sjøen i storaksjon

Tips førte til en storaksjon i Sunnhordlandsbassenget på Vestlandet. I løpet av tre dager ble 100 ulovlige redskaper dratt opp.
15. april 2019

– Så langt er det opprettet 21 saker som blir overlevert politiet for videre behandling, sier leder for aksjonen, inspektør Rudi Iden i Fiskeridirektoratet region Vest.

I en  pressemelding opplyser Fiskeridirektoratet at to krepselenker på henholdsvis 34 og 20 teiner var blant beslagene som ble gjort i deler av Sunnhordalandsbassenget på Stord, Bømlo og Halsnøy.

Aksjonen var et samarbeid mellom Fiskeridirektoratet, Kystvakten, politiet og Statens naturoppsyn (SNO), og ble foretatt på bakgrunn av tips fra publikum. 

– Denne tverrfaglige aksjonsformen gir gode resultater, og flere aksjoner er planlagt i tiden fremover, sier Iden.

Redskap for tusenvis av kroner kunne blitt stående dersom regelverket ble fulgt. Mange av beslagene gjelder blant annet ikke godkjente fluktåpninger i teiner, eller merking av bruk og røkting.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Det kan være krevende å lande ei sprelsk kveite. En skikkelig landingskrok er til stor hjelp. Foto: Tommy Egra
Fiskertips:

Kveitefiskes hemmeligheter

Få andre arter langs kysten har skapt så drøye fiskehistorier og brukket flere fiskestenger enn kveita. Her forteller vi deg hvordan du lykkes.
Sommeren er høysesong for å fiske med tørrflue i de mange skogstjernene som byr på vak i vårt langstrakte land. Foto: Sondre H. Breian
Guide:

Slik fisker du med tørrflue i skogstjern

Flua lander silkemykt på vannspeilet tett på land, før den forsvinner i et elegant vak. Her er rådene for å komme i gang som tørrfluefisker.
Bortsett fra at noen vil få ødelagt fiskesesongen, vil ikke lavt vannivå i magasinene være dramatisk for fiskebestandene på kort sikt, ifølge fiskeforsker Børre Kind Dervo. Foto: Atle Skjelde
Nedtappede vannmagasiner:

– Dette takler fiskebestandene

Hva betyr de sterkt nedtappede vannmagasinene for fiskebestandene? Ikke all verden på kort sikt, ifølge Børre Kind Dervo ved Norsk institutt for naturforskning (NINA).

På forsiden nå