Over 100 ulovlige fiske­redskaper dratt opp fra sjøen i storaksjon

Tips førte til en storaksjon i Sunnhordlandsbassenget på Vestlandet. I løpet av tre dager ble 100 ulovlige redskaper dratt opp.
15. april 2019

– Så langt er det opprettet 21 saker som blir overlevert politiet for videre behandling, sier leder for aksjonen, inspektør Rudi Iden i Fiskeridirektoratet region Vest.

I en  pressemelding opplyser Fiskeridirektoratet at to krepselenker på henholdsvis 34 og 20 teiner var blant beslagene som ble gjort i deler av Sunnhordalandsbassenget på Stord, Bømlo og Halsnøy.

Aksjonen var et samarbeid mellom Fiskeridirektoratet, Kystvakten, politiet og Statens naturoppsyn (SNO), og ble foretatt på bakgrunn av tips fra publikum. 

– Denne tverrfaglige aksjonsformen gir gode resultater, og flere aksjoner er planlagt i tiden fremover, sier Iden.

Redskap for tusenvis av kroner kunne blitt stående dersom regelverket ble fulgt. Mange av beslagene gjelder blant annet ikke godkjente fluktåpninger i teiner, eller merking av bruk og røkting.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

Høstlaks i Tweed

Når høsten for alvor melder sin ankomst her hjemme, er laksefisket over. I legendariske River Tweed, grenseelva mellom Skottland og England, er sesongen derimot på sitt mest eventyrlige.

På forsiden nå