Kraftig økning i beslag av ulovlige laksegarn

20 kilometer med ulovlige laksegarn ble beslaglagt i fjor. Det er ny rekord og 67 prosent mer enn året før.
08. april 2019

Antall garn som ble beslaglagt av Statens naturoppsyn (SNO), ble nesten doblet fra 375 i 2017 til 702 i fjor, skriver  Nationen.

– Både omfanget og alvorligheten i ulovlig laksefiske med garn øker, sier seksjonsleder Arnstein Johnsen i SNO. Hittil i år er 11 garn beslaglagt.

Oppsynsdirektør Morten Kjørstad sier tallene, og utviklingen de gjenspeiler, er nedslående.

– Dette skyldes økt ulovlig fiske, ikke at vi har blitt flinkere til å føre kontroll. Dette er tyveri fra fellesskapet og miljøkriminalitet som kan ha store konsekvenser for sårbare villaksstammer. I år intensiverer vi lakseoppsynet for å få bukt med problemet, sier Kjørstad.

Han legger til at oppsynet mistenker at noe av det som blir avdekket, er organisert ulovlig fiske for salg. Kjørstad minner om at tjuvfiske for salg er et alvorlig lovbrudd, som kan straffes med fengsel.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

Høstlaks i Tweed

Når høsten for alvor melder sin ankomst her hjemme, er laksefisket over. I legendariske River Tweed, grenseelva mellom Skottland og England, er sesongen derimot på sitt mest eventyrlige.

På forsiden nå