Annonse

NJFFs ambassadører

Dette er de nye jegerne og fiskerne

Dennis (t.v), Joakim Lindstad og Hanne Simonsen fra Løten er en del av NJFFs nye ambassadør-team.

Se godt på disse ansiktene. Dette er NJFFs nye ambassadør-team.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Kom og se!

En liten, lyslugget kar vil ha med journalisten til lekerommet sitt. Der har han både brannbil, kosedyr og fiskestang. Men mest av alt er han opprømt fordi han skal på lavvotur. Det er fredag ettermiddag, og vi er på besøk hos familien Simonsen og Lindstad på Løten. Og helg betyr tur.

Utenom Dennis (3), består familien av mamma Hanne (25) og pappa Joakim (28). Trekløveret driver jakt, fiske og friluftsliv året rundt. Og lille Dennis er ingen hindring. Tvert imot, for denne gutten trives best ute.

Mamma Hanne tar fram mobiltelefonen, og peker på et bilde der Dennis holder ei flott røye.

– Se der, Dennis, den fisken fikk du på tørrflue, sier hun.

Dennis Simonsen Lindstad synes det er spennende å være på oppdagelse i elva…

Treåring på støkkjakt
Hanne blar videre gjennom bildene, til hun kommer til noen fra rypejakt.

– Hva gjør dere der da, Dennis? skyter vi inn. Han lyser opp.

– Jakter! Og skyter mange fugler! sier han ivrig. Deretter forteller han at de spiser fuglene etterpå.

– Når du er med på jakt, sitter du i sekk eller går du sjøl, da? spør vi.

– Jeg går sjøl, slår han fast.

– Er det en lang eller kort tur da? spør vi.

– Den er kort, sier Dennis.

Familien Simonsen Lindstad har fluefiske som fremste lidenskap blant en rekke friluftsaktiviteter.

Mamma må smile litt, og forklarer nærmere:

– For deg er det kanskje kort, men de fleste barn går ikke så langt som du gjør, sier hun.

For lille Dennis er vant til å gå sjøl på turene, inkludert støkkjakt etter rype og skogsfugl. Og som kjent kan slik jakt bli svært så mange kilometer i terrenget …

I fjor trådte de også inn i jegernes rekker.

Fisker hver helg
Hanne og Joakim, hhv. fra Hamar og Trysil, har også drevet friluftsliv siden de var små. Hanne liker å utforske nye aktiviteter. For henne var Friluftsliv- og ekstremsportlinja på Elverum folkehøgskole et naturlig valg etter videregående. Der gikk det i aktiviteter som juvhopping, sledekjøring, surfing, kiting, m.m. Etter hvert har ski og jakt og fiske blitt prioritert. Fotografering er også en del av friluftsinteressen.

– For mange blir bildene ofte liggende på en disk. Jeg liker å vise fram familielivet vårt, og hva man kan gjøre sammen utendørs, forteller hun.

For Joakim startet friluftsinteressen med sportsfiske.

– Jeg holdt på med haspelfiske i mange år. En kompis pusha på at jeg skulle prøve fluestang. I 2015 forsøkte jeg meg hjemme i Trysil. Etter to kast fikk jeg fisk, og da var jeg solgt. Jeg dro rett hjem og bestilte fluestang, forteller han.

– Han kom hjem, helt i ekstase, og sa: «Det må vi bare begynne med!» legger Hanne til.

Dermed ville hun også prøve.

– Det siste året har det tatt av. Fra april-mai og utover fisker vi omtrent hver helg. Det går stort sett i ørretfiske, men også harr i Rena på høsten, sier Joakim.

Yngstemann i familien har sovet ved elva siden han var noen uker gammel.

Selvstendig treåring
I fjor bestemte Hanne og Joakim å gjøre jegere av seg i tillegg. De tok jegerprøven sammen, dro på skytebanen, og deretter på rypejakt. Så langt har de jaktet i Løten, Rendalen og Gausdal. Og som allerede nevnt: Dennis er med.

– Dere var et aktivt par som kjærester. Hvordan gikk det med friluftsinteressen etter at Dennis ble født?

– Da jeg ble gravid, bestemte vi oss for at dette ikke skulle bety slutten for våre hobbyer.

Dennis er med oss uansett. Han har sovet ved elva fra han var bare noen uker gammel, forteller Hanne, som for øvrig studerer til å bli barnehagelærer.

– Hvordan legge til rette for en treåring på tur?

– Vi legger ikke så mye til rette, Dennis finner ut av det sjøl, forteller Hanne. – Også leker han med venninnen Martine (12), sier hun.

– Hvis han f.eks. finner froskeegg, kan han befinne seg i sin egen verden i flere timer, legger Joakim til.

I gangen i huset på Løten ligger turutstyret klart. Det er ingen tvil om at vi er hos en friluftsfamilie.

– Når vi er på tur faller liksom alle til ro, smiler Hanne.

Her er ambassadør-teamet

– NJFFs nyopprettede ambassadør-team er håndplukkede rollemodeller for jakt og fiske. De viser jakt- og fiskeglede på en god måte, og alle har verdier som sammenfaller med NJFF: bærekraft, ydmykhet og respekt, forteller NJFFs kommunikasjonsrådgiver Håvard S. Andersen.

Teamet består totalt av åtte personer:

Janne Svihus

Janne Svihus (24) fra Ålgård i Rogaland. Aktiv jeger og sportsfisker. Jakter det meste: rype, skogsfugl, hare, rådyr og hjort. Jobber som automatiker og har instagram-profilen @jannesvihus.

Prem Foss Sharma.

Prem Foss Sharma (28) fra Melhus i Trøndelag. Studerer utmarksforvaltning på Evenstad. Har instagram-profilen @premsharmiz.

Joakim og Dennis Lindstad.

Hanne Simonsen (24), Joakim Lindstad (28) og Dennis (3), fra Løten i Hedmark. Hanne er student og Joakim er prosjektleder. De tre har instagram-profilen @norwegiantrio.

Sigve Urne

Sigve Urne @sigveurne, 26 år fra Askøy utenfor Bergen. Sigve har fluefiske som sin store hobby – hovedsakelig er han på jakt etter storørreten. I tillegg jakter han skogsfugl, rype og smårovvilt. Til daglig jobber han hos Bergen Aktiv.

Sarah Kristine Synnevåg.

Sarah Kristine Synnevåg @sarahkristinesy, 24 år fra Åsane i Hordaland. Studerer på dagtid. Sarah har hatt interesse for natur og dyreliv siden hun var liten. Jaktinteressen ble for alvor vekket etter en tur til Alaska i 2014, og hun avla jegereksamen etter dette. Hun har også blitt ivrig fluefisker.

Bjørn Tore Kjølholt.

Bjørn Tore Kjølholt (46) fra Hvaler i Østfold. Han driver bloggen www.rosareke.no, som handler om sjøørretfiske. Bjørn Tore er også på Instagram under profilen ​@salmo_trutten

Powered by Labrador CMS