Annonse

Rådyrjakt

Setter urban rådyrjakt på dagsorden

Råbukk, rådyrjakt, urbane rådyr, rådyr i åker.

Har du, i likhet med 44 000 jegere, rådyr som favorittvilt, bør du kjenne din besøkelsestid i Oslo, 6. august.

Publisert Sist oppdatert

Bare dager før bukkejakta starter, arrangerer Solemskogen JFF et fagseminar for rådyrjegere for faglig påfyll.

Løvenskiold-Vækerø er Oslo kommunes og Nordmarkas største grunneier – i særklasse. Lokale jeger- og fiskerforeninger, samt et betydelig antall enkeltpersoner, har leid alt fra elgjakt til småviltjakt i de bynære skogene i flere tiår.

Praktisk info

Fagseminaret går av stabelen på Kjelsås skole 06.08 klokken 16.30. Arrangør er driftige Solemskogen JFF. Enkel servering. 

Les mer om arrangementet på lokalforeningens hjemmeside.

Viltforvalter og jaktleder hos Løvenskiold, Kristian Berglund, deler sine tanker og mål for rådyrjakta i Nordmarka.

Også Norges største rådyrkommune, Indre Østfold, er representert. Viltforvalter Pål Sindre Svae vil ta for seg offentlig rådyrforvaltning, hvilke handlingsrom som finnes, og verdien av gode, kommunale mål for forvaltning av hjortevilt.

– Jeg vil ta for meg kommunens rolle i rådyrforvaltningen, hvorfor det er viktig å sette mål som holder rådyrbestanden på et ønsket nivå, og hvordan kommune og jegere kan samarbeide for best mulig rådyrjakt, sier Svae til Jakt & Fiske. 

Bybukker vs. skogsbukker

Hva er forskjellen på forvaltning av «urbane rådyr» og «skogslevende rådyr»? Det vet Andreas Zedrosser, professor ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han arbeider for tiden med et merkeprosjekt på rådyr for økt kunnskap om arealbruken hos «villa-kjære» rådyr.

Også Dagh Bakka og Øyvind Juliussen, begge prosjektledere hos Skogkurss, skal bidra med sin kompetanse. 

– Det er viktig å øke bevisstheten rundt ettersøk, og hva jegerne selv kan gjøre for å minke sannsynligheten for skadeskyting, og hva vi gjør når uhellet først er ute. Vi kommer også til å snakke om hvordan du kan trene jakthunden din til å gå bedre ettersøk, og forhåpentligvis senke terskelen for at du som jeger etter en skadeskyting melder fra og ber om assistanse, sier Juliussen.

Powered by Labrador CMS