Annonse

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene.

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

De neste to årene blir jaktstart for villrein på Hardangervidda sør for riksveg 7 den 15. august. Ordinær jaktstart er egentlig fem dager senere, 20. august.

Også elg- og hjortejegere kan starte jakta 15. august i kommunene Eidfjord, Ulvik, Aurland, Lærdal, Årdal, Ullensvang, Voss, Hemsedal, Ål, Hol, Gol, Nesbyen, Rollag, Nore og Uvdal, Sør-Aurdal, Nord-Aurdal, Vestre Slidre, Vang, Vinje, Tinn, Bykle og Suldal.

Endringen for reinsjakta gjelder de to neste årene, mens tidligere start for elg- og hjortejakt gjelder til og med jaktåret 2024/2025.

Sekretær Svein Erik Lund i Hardangervidda villreinutval er også tydelig i sin tale:
– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges.

Miljødirektoratet skriver selv at høringssvarene viser at det er delte meninger om utvidet jakttid, spesielt for elg og hjort. Jakt og Fiske omtalte forslaget om tidligere jaktstart da det var ute på høring.

Les også: Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Powered by Labrador CMS