Annonse

Trippel-NM i Målselv Norgesmester i elgskyting

Even Nordsveen fra Løiten JFF

Even Nordsveen fra Løiten JFF er ny norgesmester i elgbaneskyting.

Selv med få deltakere i NM i elgskyting ble en verdig vinner kåret. Det vanket kongepokal på årets norgesmester.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Etter tre dager med innledende runder sto to gode kandidater helt øverst på listen. Even Nordsveen, som konkurrerer internasjonalt på viltmål med 123 poeng og regjerende norgesmester, Terje Krokum, med 122 poeng.

Selv om publikumsforholdene har vært bedre utenom korona, følges finalen med stor spenning. På første rad sitter Anita Løfblad, mor til Alexander Løfblad (16), som endte som beste junior og sølv sammenlagt.
Siste gren ut på Trippel-NM i

Kun 109 deltakere var med på årets NM i elgskyting. Forrige NM ble kansellert på grunn av korona, og det var –helt til det siste – uklart hvorvidt det ville bli gjennomført i år. Etter en del utfordringer knyttet til teknikk og muligheter for publikum til å følge med, var det 26 deltakere som kom til finaleskyting. 

Ingen hadde oppnådd maksimalt antall poeng. Kanskje satt det mange der hjemme og angret på at de ikke ble med på NM likevel.

Team Løfblad

Alexander Løfblad (16), D2-junior hadde gjort det bra. Som nummer 6 på listen med 120 poeng før finale var det knyttet ekstra spenning til han, særlig for Truls og Anita Løfblad, far og mor.

– Nord-Trønderlag havnet på toppen i fylkeslagsskytingen, og det var junior Alexander som redda laget!

Før poenglederne Terje Krokum og Even Nordsveen skjøt i finalen lå Løfblad junior på topp, og utfallet for unggutten så ut til å bli pallplassering, før det bare gjensto å se hvilken plassering. Da Terje Krokum gjorde en finalerunde under par, ble det klart at gutten i hvert fall ville få sølv. Men ikke før Nordsveens aller siste skudd ble vinneren avgjort.

Stolte foreldre aka Team Løfblad.

– Jeg er veldig, veldig spent, og veldig, veldig stolt, sitrer det fra mor Anita Løfblad mens den siste skytingen pågår.

Etter at Even Nordsveen tok gullet, kommer det stolt fra far Løfblad:

– Det var rått! Det var ikke langt fra kongepokal på gutten!

Med en solid finalerunde danket Even Nordsveen ut konkurrentene i årets NM i elgskyting i Målselv.

Trøblete med elg

De to norgesmesterskapene i Leirduesti og jegertrap ble avviklet på forbilledlig vis. Leirdueskyting kan de i Målselv. Men klubben har aldri arrangert NM i elgskyting før, så klubben var spent på hvordan gjennomføringen ville gå.

– Vi erkjenner at vi kunne vært bedre. Vi har lært mye og har hatt en bratt læringskurve denne uken, sier Ulf Boger fra Målselv JFF, og tenker at både klubben og forbundet kan ta med seg læring til senere.

Tidlig

Noen som var i Målselv for nettopp å lære, var Hordaland-delegasjonen bestående av Kjartan Søviknes, Rune Sævareid og Hogne Markhus. NJFF Hordaland skal nemlig arrangere NM i Jaktfelt og Elgbane i 2022.

– Vi håper jo på færre koronarestriksjoner neste år! Det blir også første NM i elgskyting på Vestlandet, så vi har jo heller ikke erfaring med det. Og med normalår og dertil flere deltakere skal elgen gjøre 6000 sprang på ett NM. Det er klart det blir en belastning på systemet, så da handler det om å ha testet dette grundig på forhånd og ha dobbelt av alt som kan ryke, sier Kjartan Søviknes, og legger til at de vil gjøre alt de kan for å få konkurransen til å flyte godt og arrangementet mest mulig publikumsvennlig.

Sola tittet frem til premieutdelingen.

Beste
Rune Busch (Beitstad JSK) lå an til å bli beste jeger, men hadde bom i finalen, og ble forbigått av Åge Rustestuen (Gjøvik JSK), som “feirer” med kaffe og vaffel.
Beste
Beste
Beste
Beste
Powered by Labrador CMS