Test av Deeper Smart Sonar Chirp +

Viser vei i dypet
Har dette lille ekkoloddet noe for seg?
De første modellene fra Deeper, som kom til landet for test i 2015, framsto som et uferdig produkt med dårlig app og ustabil tilkopling til smarttelefon.
Men en ny test av en vesentlig videreutviklet versjon av «fiske- finnerkula», viser at det meste som ga grunn til misnøye nå er utbedret. Deeper er blitt skikkelig gode på isfiske og streetfishing fra brygger.
Den fungerer også utmerket fra flytende fartøyer, som bellybåt, pongtong og kajakk, eller som en kilde til å hente inn eller lagre gode kart i ferskvann.
Nye egenskaper
Smart Sonar Chirp + har godt med moderne ekkoloddfunksjoner, og er overlegen de fleste konkurrenter. Den har såkalt Chirp-teknologi, som bruker flere båndbredder samtidig for å gi optimale bilder.
Guide: Slik velger du riktig ekkolodd på isen
Du kan også variere mellom tre strålevinkler, noe som fungerer veldig bra. Batteriet holder ca. tre - fire timer i vinterkulde.
Jeg har testet den tilhørende appen Fish Deeper på et nettbrett fra Samsung og en telefon fra Huawei. Begge deler har vært pakket inn i Deepers egen Smartphone Winter Case 2.0 med en powerbank på 10000 mAh.
Slik har jeg kunnet lade hele oppsettet under pauser og transport. Følgelig har jeg aldri følt at batteritid har vært et hinder. Skulle jeg handlet ny i dag, ville jeg likevel ha kjøpt nyheten Chirp 2, som byr på dobbelt så god batterikapasitet for skarve 200 kroner ekstra.
Ekkolodd til folket
En god app kombinert med produsentens egen kartoversikt kalt Deepers Lakebook (maps.deepersoner.com), har enkelt sagt revolusjonert bruken av ekkolodd og kartplotter. Brukeropplevelsen er så god at «alle» får det til.
Likevel må du avfinne deg med at Deeper har sine begrensninger på tykk is, fra båt og når det generelt er bølger og mye vind. Likevel er den nye Chirp+ rett og slett et svært godt produkt, styrket ytterligere av en god app.
Test: Rapala Custom Design Roll Ruler
Men fordi fisk og andre detaljer vises vel smått på telefonskjermen, tør vi påstå at brukeropplevelsen blir best på et nettbrett. I alle fall for de av oss som for lengst har begynt å bruke briller.
