Annonse

Test av Deeper Smart Sonar Chirp +

Får Deeperen ligge rimelig stille i vannet, og du har en telefon med appen på, vil du få et godt ekkoloddbilde på skjermen, nærmest uavhengig av egne ekkoloddkunnskaper.

Viser vei i dypet

Har dette lille ekkoloddet noe for seg?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

De første modellene fra Deeper, som kom til landet for test i 2015, framsto som et uferdig produkt med dårlig app og ustabil tilkopling til smarttelefon.

Men en ny test av en vesentlig videreutviklet versjon av «fiske- finnerkula», viser at det meste som ga grunn til misnøye nå er utbedret. Deeper er blitt skikkelig gode på isfiske og streetfishing fra brygger.

Den fungerer også utmerket fra flytende fartøyer, som bellybåt, pongtong og kajakk, eller som en kilde til å hente inn eller lagre gode kart i ferskvann.

Nye egenskaper

Smart Sonar Chirp + har godt med moderne ekkoloddfunksjoner, og er overlegen de fleste konkurrenter. Den har såkalt Chirp-teknologi, som bruker flere båndbredder samtidig for å gi optimale bilder.

Guide: Slik velger du riktig ekkolodd på isen

Du kan også variere mellom tre strålevinkler, noe som fungerer veldig bra. Batteriet holder ca. tre - fire timer i vinterkulde.

Jeg har testet den tilhørende appen Fish Deeper på et nettbrett fra Samsung og en telefon fra Huawei. Begge deler har vært pakket inn i Deepers egen Smartphone Winter Case 2.0 med en powerbank på 10000 mAh.

Slik har jeg kunnet lade hele oppsettet under pauser og transport. Følgelig har jeg aldri følt at batteritid har vært et hinder. Skulle jeg handlet ny i dag, ville jeg likevel ha kjøpt nyheten Chirp 2, som byr på dobbelt så god batterikapasitet for skarve 200 kroner ekstra.

Ekkolodd til folket

En god app kombinert med produsentens egen kartoversikt kalt Deepers Lakebook (maps.deepersoner.com), har enkelt sagt revolusjonert bruken av ekkolodd og kartplotter. Brukeropplevelsen er så god at «alle» får det til.

Likevel må du avfinne deg med at Deeper har sine begrensninger på tykk is, fra båt og når det generelt er bølger og mye vind. Likevel er den nye Chirp+ rett og slett et svært godt produkt, styrket ytterligere av en god app.

Test: Rapala Custom Design Roll Ruler

Men fordi fisk og andre detaljer vises vel smått på telefonskjermen, tør vi påstå at brukeropplevelsen blir best på et nettbrett. I alle fall for de av oss som for lengst har begynt å bruke briller.

Deeper Smart Sonar Chirp +

Trådløs og kastbar ekkoloddsender med intern GPS og wifi-sender. Styres via egen app på telefon eller nettbrett. Kulen er i slagfast ABS-plast og flyter. Den starter og stopper automatisk i kontakt med vann. Leveres med neoprentrekk, USB-ladekabel og to festeskruer.

Dimensjon: 65 mm bredde

Batteritid: 8 timer. Lades fra 0-80 prosent på 75 min.

Maks rekkevidde: 100 meter ned i vannet. Signalene kan sendes inntil 100 meter fra enheten til mobilen.

Ekkoloddteknologi: 2D, Chirp og 3 strålevinkler.

Vekt: 90 g

Pris: fra kr 3799,-

Leverandør: Normark Norway, elbe.no

Karakter: 5

Uansett hvilken Deeper du kjøper, får du tilgang til Fish Deeper sin gode app med backup av alle registrerte fisketurer. Alt av plasser, kart og fisk man støter på, blir lagret. Rett og slett unikt!
Powered by Labrador CMS