Annonse

Her finner dyrlegen noe uvanlig

Etter jaktprøve i Sverige, kom Max Manus hjem med en syv centimeter tykk pinne i snuten.

Fra førsteplass til veterinærbesøk for Max Manus – beaglen altså, ikke motstandsmannen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Beaglen Max Manus kapret førsteplassen i jaktprøven Lur-provet i Sverige 13. og 14. januar. Der ble den «dagens beste» på dag én, og nummer to på prøvens andre dag.

Men få dager senere merket eier Marius Tjelmeland at hunden, som han eier sammen med kameraten Geir Håland, begynte å trekke seg litt unna.

– Samboeren min så at den hadde en kul på nesen. Nesen begynte å renne og han fikk sterk betennelse. Det så ut som Max hadde slått seg kraftig, men symptomene kunne også ligne på både svulst og tannbyll.

Marius Tjelmeland og Max Manus i fin form.

Da det ikke hadde blitt bedre dagen etter, tok Tjelmeland med seg hunden til dyrlegen på Ålgård utenfor Sandnes. Der fant veterinæren en syv centimeter lang pinne i snuten på unghunden.

– Ingen vet helt hva som har skjedd, men når man er ute og konkurrerer slipper man jo hunden av gårde. Det spørs om det kan ha skjedd da, sier dyrlege Marit Johanne Apeland til lokalavisa Gjesdalbuen.

Ifølge Apeland kan mange beagler ha svært høy smerteterskel, slik at de ikke viser tegn på smerte for ting som andre hunder gjerne viser tydelige tegn på ubehag for.

Snart frisk

Selv om Max Manus hadde noen smertefulle dager, er han nå på bedringens vei. Etter å ha vært slapp i en uke, har han sluttet med smertestillende og er i fin form igjen.

– Nå vil han leke med de andre hundene, og har begynt å gå tur. Hvis føret tillater, blir det nok både hare- og revejakt til helga, forteller Tjelmeland.

Ikke uvanlig

Selv om situasjonen var noe spesiell, er det ikke så uvanlig at hunder setter fast ting i snuten. Apeland forteller at det som regel er fremmedlegemer som er grunnen når unge hunder som Max Manus plutselig får symptomer.

– Noe kan ha kommet i veien mens han har vært nede på et spor, og så ble det maks uflaks for Max, sier dyrlegen til lokalavisen.

Powered by Labrador CMS