Annonse

Test av Aliner Ranger 12 villmarkscamper

Test av Aline Ranger 12 villmarkscamper

Sammenleggbar suksess

En litt annerledes «villmarksvogn» kan fort bli en familiefavoritt for veidefolk.

Publisert Sist oppdatert

Den eldre garde av leserne er trolig godt kjent med den gode, gamle combicampen. «Over there» har amerikanerne aldri sluttet å produsere ulike varianter, og nå smyger en produsent seg inn det på norske markedet med modellene Ranger 10 og Expedition. 

Vi har testet førstnevnte, som skiller seg svært lite fra Expedition, bortsett fra at den kommer med to takopplett, noe som øker vekta med 30 kilo.

Aliners modeller skiller seg klart fra de andre villmarkscamperne vi har testet hittil, rett og slett fordi de er sammenleggbare. 

Skråtaket vippes enkelt opp når du er fremme på leirplassen. Med teknikken inne, tar det knappe minuttet. Løsningen gir deg full ståhøyde midt i vogna, og ellers god romfølelse.

Test av Aline Ranger 12 villmarkscamper
Test av Aliner Ranger 12 villmarkscamper.

Komfort versus vekt

Rangeren har vært brukt til både familietur og campingplass og fjelltur alene med hund, og leverer godt til begge bruksområder. Jeg hadde den bak familiekjerra Berlingo i elektrisk utgave med 50kWh-batteri. 

Det funker for så vidt, selv om rekkevidden blir halvert. Planlegg derfor hyppige stopp på hurtiglader om du skal trekke vogna med en elbil. '

En liten bonus her er for øvrig vognens vekt. Det er enkelt å hekte av og sette fra seg 760 kilo på parkeringsplassen før du lader.

Mange villmarksfamilier vil sikkert også stortrives i en teardropeller squaredrophenger. 

Jeg tør likevel påstå at Alinerens plassfølelse og komfort gjør den litt ekstra interessant for svært mange som kanskje ikke nødvendigvis ser på seg selv som «hardbarka friluftsfolk». 

To tilnærmede dobbeltsenger, integrert vask, bord, utvendig dusj, kjøleskap som går på strøm eller gass, vifte og gode luftemuligheter, lademuligheter til mobil og datamaskin gir alt i alt ganske god komfort. Videre er det flust av lagringsmuligheter under senger, i skuffer og i skap.

Småfrøsen

Veggene i vogna er laget kompositt med isoporvarianten XPS i kjernen. Det gjør at vogna kan fungere til helårsbruk, husk bare å pakke en god sovepose og ulltøy om du velger en variant uten oppvarming og drar på tur i kulda. Er du småfrøsen, kan den bestilles med dieselvarmer.

Test av Aline Ranger 12 villmarkscamper
Test av Aline Ranger 12 villmarkscamper

Utekjøkken

Vogna leveres med både innvendig og utvendig gassuttak, lekkasjealarm er standard. Lager du maten ute, hektes kokeblussene enkelt på en skinne på ytterveggen. For en kar på vel 190 på sokkelesten, var arbeidshøyden perfekt. 

Et tips til leverandør; utvid skinna og lag en liten arbeidsbenk som kan skyves på i tillegg. Da blir kokeopplevelsen enda bedre.

Obs! Testmodellen skiller seg noe fra produksjonsmodellen som er å få kjøpt, blant annet ved at alle kundeklare vogner får takopplett, altså ytterligere plass og utsikt.

Aliner Ranger 12

Sammenlignbar villmarkscamper.

Understell: Alko, med støtdempere og påløpsbrems

Høyde, lengde, bredde: 164/311x509x203

Egenvekt/totalvekt: 760 kg / 1300 kg

Materiale: Isolert sandwichkonstruksjon med kjerne av XPS

Maks hastighet: 80 km/t – kan økes til 100 km/t ved godkjenning

Ramme: Robotsveiset stålramme 

Lagring: Fem skap, samt lagring under senger 

Dekk: Offroad 265x65 R17 

Takrails: Nei 

Støttebein: Nesehjul front, fire støttebein 

Belysning: LED (Inngang og ved hver seng)

Lademuligheter: Via 13-pins hengerfeste, solcellepanel (tilleggsutstyr) og 230V fra strømnett. 2 stk. USB-kontakter og en vanlig stikkontakt.

Dusj: Ja, kun kaldt vann.

Takluke: Standard med vifte

Dører: 1

Oppvarming: Autotherm dieselvarmer (tilleggsutstyr)

Strømpakke: 100AH LiFePo4 lithiumbatteri med solcellelading (tilleggsutstyr)

Pris: kr 415 000,- (Topputstyrt) Standard: kr 380 000,- 

Leverandør: Sifi Trading AS

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS