Annonse

Test av Mountain Hunter Expedition bukse

Rå lettvekter i fjellet

Härkila byr høyfjellsjegeren på en egen garderobe. Det er et hyggelig bekjentskap.

Publisert

Med Mountain Hunter Expedition, har Härkila laget en dedikert kolleksjon for høyfjellsjegeren, med tilhørende eget kamuflasje- mønster for fjellet. Fra før finnes deres MSP i Deer Stalker-serien, samt kamuflasje til vinteren. 

Om du nå tenker at Härkila begynner å gjøre som den amerikanske produsenten Sitka, treffer du godt. Artig nok er mønstrene til både Härkila og Sitka utviklet av det samme selskapet, HyperStealth Biotechnology Corp.

Lett og ledig

Fjellgarderoben består av en rekke lette plagg og tilbehør avhengig av sesong og værforhold. Den første buksa, genseren og mellomplagget er tiltenkt tidlig bruk. Så bygger du på med matchende isolasjonslag i dun når temperaturen synker og/eller skallplagg ytterst når vær og vind tilsier det.

Det første plagget vi har testet i denne serien, er altså den luftige buksa Expedition Light.

Tenk starten av villreinsesongen, mens sola varmer. Da er det godt med ei bukse på rett under halvkiloen som byr på god lufting på låret og en anelse løs passform. Når det er sagt, så tørker buksa relativt raskt om du ikke skulle ha med skallbuksa. (Forretningsideen til leverandøren er altså å tilby en komplett garderobe fra A-Å, der alle klærne passer utenpå hverandre. Mer om det i en egen test seinere i år.)

Gjennomtenkt?

Ellers har buksa to vanlige stikklommer og to romslige lårlommer, der høyrelommen har en dedikert løsning til oppbevaring av fire patroner.

Livet har dobbel trykknapp, noe som fort blir en nødvendighet om du stapper lårlommene fulle. Belte er eventuelt å anbefale.

Buksa framstår jevnt over som gjennomtenkt. Jeg setter pris på at strammefunksjonen nederst på buksebeina er gjemt på innsiden, også denne med trykknapper. Videre liker jeg godt at glidelåsene har lange og tynne hemper du kan dra i. Det er funksjonelt, uten å bli for mye som slenger. 

Kvalitetsmessig har buksa ikke vist noen åpenbare svakheter i testperioden. Men det er særlig én ting jeg har savnet; skal du ligge, krype eller krabbe på hardt underlag, hadde det gjort seg med et par kneputer. Mon tro om de forsvant for å spare vekt og/eller for å gjøre det lettere å trekke de andre plaggene utenpå?

Mountain Hunter Expedition bukse

Lettvekts jaktbukse for høyfjellsjakt i kamuflasjemønsteret Axis MSP Mountain.

Vekt: 490 g (Størrelse 48)

Antall lommer: 4

Størrelser: 46–58

Pris: kr 2999,-

Leverandør: Härkila, harkila.com

Kort oppsummert

Pluss

  • Lav vekt
  • Luftig
  • Patronholder

Minus

  • Savner lette kneputer
  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS