Annonse

Test av Fjällräven Vidda Pro Lite

Nesten perfekt klassiker

Fjällräven Vidda Pro Lite er en lett og velkonstruert turbukse med mange gode detaljer. Et par små justeringer ville gjort den helt perfekt.

Publisert

Fjällrävens velkjente G-1000-serie finnes i dag i fem ulike varianter: Original, Silent, Lite, Eco og HeavyDuty. 

Liteversjonen, som vi har testet, veier mindre og er svalere enn originalveven, og er beregnet på bruk vår, sommer og høst. Stoffet er vevd med ripstop, som sammen med blandingen av 65 prosent polyester og 35 prosent bomull gjør dette til ei slitesterk turbukse.

Praktiske lommer

Modellen har et relativt kroppsnært snitt, men nok stretch til å sikre god bevegelighet. Knærne er formsydde, og har åpning til knebeskyttere. Venstre lår er utstyrt med tre knappelommer, mens høyre lår har én knappelomme med innvendig mesh-lomme til mobiltelefon.

I tillegg har buksa to ordinære stikklommer øverst. Buksa har ingen baklommer, men det har ikke vært noe savn. Sant å si hadde jeg også klart meg fint med en lomme mindre på venstre lår.

Kjekk krok

Buksa har justeringsmulighet (reim) nederst på buksebeina, samt støvelkrok i front. Svært kjekt du går utenfor stier og ikke vil fylle støvlene med lyng og kvist. Jeg liker at buksa er strippet for unødig dill, samtidig savner jeg et par detaljer.

Forsterkning og lufting

Det ene er en forsterkning nederst på innsiden av buksebeina, et område som er ekstra utsatt for slitasje. Det andre er en liten glidelås med luftemulighet på siden av lårene, da «inneklimaet» i buksa kan bli vel klamt på varme sommerdager. 

Sistnevnte får du på Vidda Pro Ventilated-modellen, dette er dog en litt mer teknisk bukse, og koster noen hundrelapper ekstra.

Tre lengder

Fjällräven Vidda Pro Lite framstår like fullt som ei forseggjort og god allround turbukse, som det er lett å bli glad i. Korte eller lange bein? Ingen problem. 

Her kan du velge mellom tre ulike lengder i hver størrelse. Det skal altså mye til at du ikke finner ei som passer.

Fjällräven Vidda Pro Lite

Allround turbukse med normal passform. Beregnet for vår, sommer og høst. Forsterket i sete og knær. Seks lommer. Støvelkrok. Justeringsmulighet ved ankler.

Vekt: 455 g (str. M long) 

Materiale: G-1000 Air Stretch (65 % polyester og 35 % bomull) 

Farger: Mørke grå, beige, indigoblå og grønn 

Pris: kr 2299,- 

Leverandør: Fenix Outdoor Norge, fenixoutdoor.se

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS