Annonse

Bok || Trygve Gotaas` Fond

Fondet til viltforvalteren Trygve Gotaas er noe mange ikke har hørt om.

Takk til Trygve

Viltforvaltning i 50 år

Publisert

Trygve Gotaas’ Fond

Fondet til viltforvalteren Trygve Gotaas er noe mange ikke har hørt om.

Forlag: John Grieg Forlag, 2024

Sider: 104 sider, heftet utgave

ISBN: 9788271294472

Boka kan fås ved henvendelse til fondet

Hørt om Gotaas-fondet? Er svaret «nei», er du i godt selskap. Det finnes et tusentalls stiftelser, legater og fond her i landet, øremerket all verdens ulike formål. 

På vårt interessefelt ble Trygve Gotaas’ Fond etablert i 1973 etter en testamentarisk gave fra skipsreder Trygve Gotaas (1890-1966) på 137 583 dollar. 

Gotaas (1890-1966) var dedikert rypejeger, i flere tiår aktiv i Oslo JFF, og etablerte etter andre verdenskrig det som skulle bli et av verdens størsteshippingfirmaer. 

Fondets formål er viltforvaltning og er en økonomisk suksesshistorie i regi av Oslo-foreningen, hvor leder til enhver tid også er leder av fondet.

I jubileumsskriftet som nå foreligger, trekker styreleder Tore Engvik fram Ivar Måge, Ole Swang og ikke minst Christian Bull som sentrale i fondets forvaltningshistorie. 

Bulls investeringsstrategi har gruset børsen år etter år, og kapitalen har vokst til 24 millioner. I 50 år har fondet bidratt med over 15 millioner til ulike prosjekter.

Oppmerksomheten har hele veien vært det jaktbare viltet. Jubileumsskriftet er en gjennomgang av ulike viltprosjekt som er realisert i disse årene, helt eller delvis finansiert av Gotaas-fondet. Mange av forfatterne er fortsatt markante stemmer innen forskning på rype, skogsfugl, gås, hare, villrein og hjort.

Fondet har også vært avgjørende for finansieringen av det årlige småviltseminaret på Jakt- og Fiskesenteret på Flå.

 

Powered by Labrador CMS