Annonse

Bok || Villmarksgensere 3

Skal du bytte ut børsa med pinner?

Hæh!? En strikkebok i Jakt & Fiske? Visst fader!

Publisert Sist oppdatert

Villmarksgensere 3

Forfatter: Linka Neumann

Forlag: Aschehoug, 2024

Sider: 192 sider

Pris: kr 449,-

ISBN: 9788203452048

Enkelte lesere vil kanskje stusse over at vi bruker spalteplass på en strikkebok. Dette er jo tross alt landets største blad for jegere og fiskere. Nettopp derfor er det betimelig å anmelde den nyeste boka til Linka Neumann, kvinnen som (med positivt fortegn) må sies å ha mye av skylden for at strikking generelt – og strikk med mønster inspirert av friluftsliv spesielt – florerer både i «schkævven», på fjellet og i sosiale medier. (Selv NJFF har hivd seg på og gitt ut sin egen strikkeoppskrift.)

Siden den første boka med oppskrifter for strikking av villmarksgensere kom i 2019, har det også blitt bøker om strikking av pledd, puter og barnegensere.

Med Villmarksgensere 3, vender Neumann pinnene tilbake til utgangspunktet – gensere for voksne. Flere av motivene er gamle kjenninger. Her finner du barnegensere tilpasset voksne, kofter basert på putemønster og tykkere versjonen av gamle klassikere.

Boka er, som tidligere utgaver, skrevet i et lett og tilgjengelig språk. Det kommer godt med når vi gutta skal ta strikkepinnene fatt for første gang. Har du ikke prøvd å slappe av i koia foran peisen med strikketøyet i fanget etter et langt drev, har du gått glipp av noe.

En del av mønstrene i denne boka har saftige farger og hippie-futt! Husk da at du selvsagt selv kan velge farger og garn etter eget ønske.

Fra den forrige boka har Neumann tatt med det lure grepet å legge inn nummer på de ulike mønsterfargene i diagrammene. Det gjør det unektelig enklere å strikke med helt andre farger enn foreslått.

Tips til ulike typer garn- og produsenter får du også. Om du hiver deg rundt nå, rekker du å holde varmen på post i sjølstrikk til høsten.

Det eneste problemet med boka, er hvilken genser jeg skal strikke først, og hvem jeg skal strikke den til. Kona? Ungene? Eller slipper jeg unna med å prioritere meg selv (igjen?)

Powered by Labrador CMS