Annonse

Test av NorthZone Lofoten og Classic

test av kajakk

Mestringsglede på vannet

For barn gir det en enorm mestringsglede å beherske sin egen kajakk på vannspeilet. Vi har testet to NorthZone-varianter, som begge gikk rett hjem hos de yngste.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Altfor ofte plasseres barn i en for stor og lang kajakk, slik at gleden og mestringsevnen uteblir. Mens markedet oversvømmes av kajakker for voksne, har alternativene som kan tilby barn/ungdom et reelt og godt kajakktilbud, vært mangelvare. Dette er nå i endring.

Våre 8 og 12-årige testkandidater har prøvd ut to alternativer fra Kajakk & Fritid. Turopplevelsen er magisk når hele familien kan gli av gårde på tur sammen i hver sine farkoster.

NorthZone Lofoten er en stødig, rask og lettpadlet havkajakk med senkekjøl for barn/ungdom. Våre testkandidater følte raskt trygghet og stor mestring i den nye farkosten. Kajakken har gode egenskaper på vannet, god retningsstabilitet og responderer svært godt på barnepadlerens kommandoer.

Kajakken svinger som den skal ved “kanting”, samtidig som ungene raskt behersker det å holde kursen. Kajakken er smal, men har slak V-formet bunn i kombinasjon med rocker (bananform) og markerte sidekanter (knekkspant) i skroget. Det kantete skroget gir utmerket stabilitet og gjør manøvrering av kajakken enkel og morsom.

Dekket foran cockpit er gjort smalere, hvilket bidrar til mer energieffektiv padling. Kajakken er rask med nydelig gli, som bidrar til at de håpefulle små virkelig er med på tur.

Med fullverdig dekksrigging og fire lasteluker, framstår Lofoten som en gjennomtenkt og godt oppbygd modell med god slitestyrke og kvalitet. Den takler også sjø og rommer bagasje for noen overnattinger.

At den er stabil, lettpadlet og enkel å manøvrere, gjør den til et trygt og godt valg for barn og ungdom. Selv om 8-åringen behersket kajakken godt, tenker vi at denne farkosten passer best fra 12 år og oppover til ung voksen.

Egnet bruksområde: både kortere og lengre turer i innsjøer og myk havpadling.

NorthZone Classic er en mellomting mellom rekreasjons- og havkajakk, skreddersydd for barn/ungdom. Classic er stødig og leken, ligger godt på vannet og har god sittekomfort.

Med en kombinasjon av flatt/V-formet skrog oppleves farkosten trygg, både på rolig vann og i litt bølger. Roret styres enkelt med via fotpedaler i kajakken. Selv om 8-åringen brukte litt tid før han knakk «ror-koden», var mestringsfølelsen- og gleden desto større når den endelig satt.

Det polstrede setet, som kan justeres og gir god sittekomfort/støtte i ryggen, falt fort i god smak hos våre unge testkandidater. Stangholderne ble også populære og åpnet for mer lettbetjent dorging. Fisk ble det også.

Classic er en svært slitesterk og solid kajakk, som tåler juling både til vanns og lands. Ideell førstegangskajakk for barn fra 7–12 år. Egnet bruksområde: allround padling i innsjøer og vann, dagsturer/kortere overnattingsturer, hyttebruk og fisketurer.

NorthZone Lofoten

Havkajakk for barn/ungdom. Fire lasteluker.

Lengde: 510 cm.

Bredde: 52 cm.

Anbefalt padler: 40–70 kg. HDPE plastkvalitet i en trelags sandwichkonstruksjon.

Vekt: 27 kg.

Pris: kr 10 999,-

Leverandør: Kajakk & Fritid AS, tlf. 32 83 27 10, www.kajakk-fritid.no

Karakter: 5

NorthZone Classic

NorthZone Classic er lillebroren til NorthZone Adventure.

Touringkajakk for barn/ungdom. Laget i PE plast.

Lengde: 410 cm.

Bredde: 50 cm.

Vekt: 22 kg.

Anbefalt padler: 30–65 kg. Har to stangholdere og to store lasteluker. Ror som styres via fotpedaler og justerbart sete.

Pris: kr 7999,-

Leverandør: Kajakk & Fritid AS, tlf. 32 83 27 10, www.kajakk-fritid.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS