Annonse

Test av anorakk Amundsen Heroes

Mann i klassisk Amundsen anorakk i vinterlandskap
Jakt & Fiske har testet Amundsen Heroes Anorak.

Anorakk med potensial

Hvordan duger en over 100 år gammel anorakkmodell i dag? Vi har kledd oss som en polfarer for å få svar.

Publisert Sist oppdatert

Amundsen Sports produserer retro-inspirerte friluftsklær. Vi har testet Heroes anorak gjennom ett år. Plagget skal være designet etter de originale anorakkene til Amundsens Sydpol-ekspedisjon i 1911.

Heroes er et utpreget vinterplagg, og i groveste laget ved mildvær. Vi har brukt den fra 20 minus til 10 pluss, i sist- nevnte tilfelle kun med ullnetting under.

Ytterstoffet er grovt og lerretsaktig. Det oppleves ikke fullstendig vindtett, og er dermed ikke helt på høyde med f.eks. Fjällrävens klassiker G1000. Et vindstoppende innerfôr av tettvevd lin/bomull løser problemet rimelig greit.

Vinterpels i hetta

Anorakken leveres med en avtakbar saueskinnspels til å montere i hetta. Denne er gull i skikkelig kulde, ved post og leirbruk. I hard gange og mildvær vil pelsen fort bli for varm.

Heroes er, med sine 2200 gram, betydelig tyngre enn produkter det er naturlig å sammenlikne med. Jeg tenker spesielt på Fjällräven Anorak No. 8, en velutstyrt, kraftig anorakk i økologisk bomull som kun veier halvparten.

Skal du satse på bomull eller syntetiske skallplagg vinterstid? En bomullsanorakk puster jevnt over bedre enn membranplagg i minusgrader. Bomullen trenger dog lengre tørketid om den først blir våt.

Hvor viktig er det så at et klassisk plagg er originalen lik? Tydeligvis viktigere for leverandøren enn å legge til en og annen smart løsning. Jeg synes det er rart at plagget mangler frontlomme, og at de to sidelommene ikke kan lukkes på noen måte. Et par enkle klaffer kunne sikret dem mot å bli fylt med snø.

Savner justeringsmuligheter

Jeg savner ståltråd og strammesnor i hetta; kragen burde også vært lenger. Glidelåser i sidene for bedre ventilasjon og enklere av- og påkledning hadde også vært bra.

Det finnes andre anorakker som er lettere, har smartere løsninger og er billigere. Men Heroes har hakket bedre stil. Velg selv.

Amundsen Heroes Anorak

Lang anorakk i 54% lin og 46% bomull. Fôr av 10% organisk bomull. Avtakbar innerhette i sauepels. Ermene har justerbar mansjettbredde med metallknapper. Finnes i fargene hvit eller natural.

Vekt: 2200g

Pris: kr 6999,-

Leverandør: Amundsen Sports, amundsensports.com

Kort oppsummert

Pluss

  • Røff og god til allroundbruk
  • Topp pelskant
  • Gir godfølelse

Minus

  • Mangler frontlomme
  • Sidelommer kan ikke lukkes
  • Mangler strammesnor
  • Høy vekt
  • Kostbar

    Karakter: 4

Powered by Labrador CMS