Annonse

Test av Swedteam Alpha Anorak

Test av Swedteam Alpha Anorak

Mye fleeceanorakk for penga

Swedteam har laget en anorakk som utfordrer New Zealandske Swasi, og lykkes ganske godt.

Publisert Sist oppdatert

Anorakken har for lengst fått sin renessanse blant friluftsfolket, noe andelen modeller av ymse slag på markedet viser tydelig.

Med Alpha Anorak har svenske Swedteam laget en variant som konkurrer om de samme kundene som Swazi Nahanni.

Gjennomtenkt

Söta brors fleeceanorakk går et greit stykke over ned over baken og lårene, har en vindtett membran fra Windbreaker og hele fire lommer. Modellen får pluss i boka for at begge brystlommene har gjennomføring for øremuslingen til jaktradioen og tilhørende antennehempe på begge skuldre.

Slik kan du velge selv hvilken lomme du vil bruke, avhengig av om du skyter links eller rex.

Videre byr modellen på luftemulighet under armene, og trykknapper for å justere høyden på splitten i sidene. Med andre ord er dette en gjennomtenkt anorakk.

Småplukk

Litt feinschmeckeri verdt å påpeke for den ekstra kresne: Innstrammingene nederst på ermene bruker borrelås framfor trykknapper. Gjør du nødvendige justeringer før du starter dagens pass, er det neppe et problem.

Men innstramming i felt bråker takket være borrelåsen. Jeg savner også en stålvaier eller lignende for å forme bretten på hetta slik jeg selv ønsker.

Innstrammingen av midjen gjøres i varmelommene på venstre og høyre side. Dette er litt smak og behag, men personlig hadde jeg foretrukket en gjennomgående lomme for å varme hendene. Da hadde produsenten også sluppet unna med én innstramming istedenfor to.

Med tanke på at Aplhaen koster en drøy frognertier mindre enn Swazi, er dette likevel veldig mye anorakk for pengene. Jeg anbefaler den gladelig for smygjegere og hundeførere. 

Den gjør også jobben på post, men husk å ha med et vanntett lag du kan tre utenpå når det blir skikkelig ruskevær.

Swedteam Alpha Anorak

Lydsvak fleeceanorakk med membran for å stoppe vind.

Vekt: 1060 g

Farge: Grønn

Pris: kr 2645,- 

Leverandør: Swedteam, Swedteam.com

Karakter: 4.5

Powered by Labrador CMS