Annonse

Test av Swazi Nahanni Camo

Test av Swazi Nahanni Camo.
Vi har testet fleeceanorakken Swazi Nahanni Camo.

Swazi står sin prøve

Med den nye versjonen av klassikeren Nahanni, viser Swazi at deres anorakker har kommet for å bli.

Publisert Sist oppdatert

Anorakken stammer trolig fra inuittene, der plagg i selskinn både varmet og holdt vannet ute. Her hjemme har den moderne anorakken i årtier vært tett forbundet med nikkers og langrenn.

Men de siste årene har plagget, som gjerne går ned til godt på lårene, bredt om seg blant jegere og friluftsfolk. Swazi konkurrerer dermed i et stadig større marked, hvor New Zealand-produsenten står seg godt.

Ny vri på gammel klassiker

Fleeceanorakken Nahanni er slett ikke ny, og finnes fra før i både olivengrønn og hvit utførelse. Nytt er derimot modellen med kamomønster laget i realtree. Med en membran som stopper vinden i både front og rygg, holder du varmen.

Som hundefører blir jeg bare mer og mer glad i denne typen plagg, der jeg kan lange ut i ulendt terreng og likevel være godt beskyttet på hele overkroppen og over stjerten.

Går du med sekk, slipper du også problemet med at jakka sklir oppover ryggen. Polarfleecen er dessuten tilnærmet lydløs, i likhet med fleeceplagg flest.

Ikke billig, men bra

Nahanni byr på en stor håndvarmerlomme med åpning for radioantenne. Antennen kan du feste under en hempe på venstre skulder. Lommen kan lukkes med glidelås, samt at den også inneholder en liten ekstralomme som lukkes med borrelås. Heldigvis er det den eneste delen av plagget med borrelås. Ermene strammes nemlig til med trykknapp.

Bremmen på den store stormhetta kan i kjent Swazi-stil formes etter egne preferanser, og er avtakbar.

Dette er ikke den billigste anorakken på markedet, men er til gjengjeld svært solid hva angår sømmer og stoffkvalitet. Anorakken har ikke blitt behandlet spesielt varsomt etter at den kom i hus, og det tror jeg ikke den trenger i framtiden heller.

PS: Dette er ikke et vanntett plagg. En lettvekts regnanorakk vil være et godt supplement.

Swazi Nahanni Camo

Fleeceanorakk i kamo-mønster med windstopper i front og på ryggen. Avtakbar stormhette.

Vekt: 1030 gram i størrelse L (vår vekt).

Farge: Kamuflasje i realtree, finnes også i olivengrønn (tussock) og hvit.

Pris: kr 3699,-

Leverandør: Lyngdal Jakt- og Fiskesenter

Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS