Annonse

Test av BioAmmo Lux 36 g nr. 5

Vi har testet nye miljøpatroner fra BioAmmo.

Godt miljøvalg fra spanjolene

Vi har tidligere omtalt miljøpatronene fra spanske BioAmmo, med stivelsesbaserte patroner som brytes ned giftfritt i naturen. Nå er de også testskutt i mine hagler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

BioAmmo Lux 36 gram er en jaktpatron med hagl av en blylegering som er tilsatt antimon for å gi hardere hagl. Bly er fremdeles giftig, så nyt det mens du kan fram til neste år, da EU sitt blyforbud trer i kraft.

Både forladning og patronhylse er laget i et stivelsesbasert materiale som er gift- og fossilfritt, og som brytes helt ned i terrenget etter et års tid. Hylsa er stjernebrettet i toppen, og har en vanlig stålculot.

Test: Topppkarakter til BioAmmo Lux

God fordeling

Haglene varierer i størrelse med nær en kvart millimeter, men ladnin- gene var jevne med bare ca. tre hagl i avvik. Gjennomsnittsvekta på haglladningen var 1,2 gram mindre enn oppgitt (36 g) på pakka. Hastigheten varierte med drøyt 10 m/s opp og ned fra gjennomsnittet på 395 m/s.

Miljøvennlig leirduepatron: Test av BioAmmo Rex Steel

Skuddbildene viste ganske stor spredning av hagl- svermen med nær 90 cm på 20 meter med 1⁄4 boring. Dekningen var forholdsvis jevn, med godt fordelte hagltreff i 75 cm sirkelen. Selv med middels score i ytelsen er dette en fullgod skogsfuglpa- tron med sitt åpne skuddbilde og harde hagl, og får et pluss for miljøplasten.

BioAmmo Lux 36 g nr. 5

Haglpatron kaliber 12/70 mm. Pakker à 25 patroner.

Diameter snitt: 3,02 mm, ca. 215 hagl pr. patron.
Haglvekt snitt: 34,8 gram harde blyhagl (2,5 % antimon).
Hylse: 70 mm plantebasert biopolymer med 20 mm høy base, og haglkopp i samme nedbrytbare materiale.
Hastighet: 395 m/s.

Pris: 10,- pr. stk.
Leverandør: Magne Landrø AS, landro.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS