Test av BioAmmo Lux 36 g nr. 5

Vi har testet nye miljøpatroner fra BioAmmo.
Vi har testet nye miljøpatroner fra BioAmmo.

Godt miljøvalg fra spanjolene

Vi har tidligere omtalt miljøpatronene fra spanske BioAmmo, med stivelsesbaserte patroner som brytes ned giftfritt i naturen. Nå er de også testskutt i mine hagler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

BioAmmo Lux 36 gram er en jaktpatron med hagl av en blylegering som er tilsatt antimon for å gi hardere hagl. Bly er fremdeles giftig, så nyt det mens du kan fram til neste år, da EU sitt blyforbud trer i kraft.

Både forladning og patronhylse er laget i et stivelsesbasert materiale som er gift- og fossilfritt, og som brytes helt ned i terrenget etter et års tid. Hylsa er stjernebrettet i toppen, og har en vanlig stålculot.

Test: Topppkarakter til BioAmmo Lux

God fordeling

Haglene varierer i størrelse med nær en kvart millimeter, men ladnin- gene var jevne med bare ca. tre hagl i avvik. Gjennomsnittsvekta på haglladningen var 1,2 gram mindre enn oppgitt (36 g) på pakka. Hastigheten varierte med drøyt 10 m/s opp og ned fra gjennomsnittet på 395 m/s.

Miljøvennlig leirduepatron: Test av BioAmmo Rex Steel

Skuddbildene viste ganske stor spredning av hagl- svermen med nær 90 cm på 20 meter med 1⁄4 boring. Dekningen var forholdsvis jevn, med godt fordelte hagltreff i 75 cm sirkelen. Selv med middels score i ytelsen er dette en fullgod skogsfuglpa- tron med sitt åpne skuddbilde og harde hagl, og får et pluss for miljøplasten.

BioAmmo Lux 36 g nr. 5

Haglpatron kaliber 12/70 mm. Pakker à 25 patroner.

Diameter snitt: 3,02 mm, ca. 215 hagl pr. patron.
Haglvekt snitt: 34,8 gram harde blyhagl (2,5 % antimon).
Hylse: 70 mm plantebasert biopolymer med 20 mm høy base, og haglkopp i samme nedbrytbare materiale.
Hastighet: 395 m/s.

Pris: 10,- pr. stk.
Leverandør: Magne Landrø AS, landro.no

Karakter: 5