Annonse

Test av FOB Tradition Chasse 32

FOB Tradition Chasse 32 er en helt kurant rypepatron, som presterer godt tidig i sesongen.

Kurant rypepatron

Dette er en rypepatron som presterer godt tidlig i sesongen, særlig med tanke på prisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Produsenten FOB ligger i Frankrike, men er eid av Nobel. Patronen har en ganske tradisjonell oppbygning med en enkel haglkopp i plast med splitter langs sidene, som sitter direkte på kruttladningen.

Toppen av patronene er forseglet med stjernebretting over haglene. Patronene inneholder rundt 330 hagl, med avvik på ca. 7 hagl (0,7 gram) mellom letteste og tyngste ladning. 

Haglene er runde og fine i formen, og har svært jevn størrelse. De er trolig utsatt for en viss herding, for de framstår som motstandsdyktige mot slag. Dermed er de mindre utsatt for deformasjon mot haglepipa.

Akseptable skuddbilder

Jeg målte hastigheten til patronene til moderate 350 meter per sekund. FOB Tradition Chasse 32 produserte forholdsvis jevne skuddbilder med våre tre ulike testvåpen, men best med Star Baikal mod 27. 

Et par av patronene ga mange åpne felt.

Med kvart trangboring målte svermene i snitt 82 cm i diameter på 20 meters hold. Patronen er velegnet til rypejakt tidlig i sesongen med en forholdsvis åpen choke. Dette er ganske rimelige blypatroner som presterer godt i forhold til prisen.

FOB Tradition Chasse 32

Haglpatron i kaliber 12/70 mm. Hagl nr. 7. Gjennomsnittsdiameter 2,48 mm. Plasthylse med 10 mm høy stålbase, blyhagl og haglkopp i plast.

Haglvekt snitt: 31,8 gram.

Hastighet: 350 m/s.

Pris: Kr 7,20 pr. stk.

Leverandør: Schou Våpen AS

Karakter: 4Powered by Labrador CMS