Annonse

Test av Winchester Superspeed Orrfugl

Gammel kjenning i norsk drakt

En Winchester Superspeed for norsk fugl? Har det noe for seg? Absolutt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Winchester Superspeed er en gammel kjenning blant jaktpatroner. Den testede varianten har fått en norgestilpasning med tilnavnet Orrfugl. Signalet om en egnet skogsfuglpatron er helt berettiget.

Patronen er ladet med ca. 36 gram blyhagl over 29 grains med haglkrutt. Enn så lenge vil den være aktuell fram til det varslede blyforbudet innføres fra 25. februar 2023.

Rask

Haglladningen hviler i en støtdempet plastkopp med 4 lett sammenføyde vinger. Patronen i rød plast er stjernebrettet og har en høy culot. På pakka er det opplyst 417 meter per sekund.

Min kronograf viste en gjennomsnittshastighet på 430 meter per sekund over de tre haglene jeg brukte i testen. Det er trolig derfor jeg opplevde rekylen som mer bastant enn i patroner med tilsvarende ladning.

God fordeling

Patronen inneholder ca. 255 hagl, som måler 2,93 mm i gjennomsnitt. De enkelte hagl er forholdsvis myke og deformerer lett. Det er i seg selv ikke noe negativt, men kan være forklaringen på noe mer randhagl i svermen. 

Patronene leverte ganske åpne skuddbilder med jevnt fordelte hagltreff, uten for mange åpne felter.

Winchester Superspeed Orrfugl er en forholdsvis rimelig patron som vil gjøre jobben på skogsfugl godt. Med denne patronen ville jeg heller ikke nølt med å klemme løs på gammeltiuren.

Winchester Superspeed Orrfugl

Haglpatron kaliber 12/70 mm. Hagl nr. 5. Plasthylse med blyhagl i dempet plastkopp. 21 mm høy metallbase (Culot). 0 patroner pr. pakke.

Diameter: 2,9 mm.

Haglvekt snitt: 36,01 g.

Målt hastighet: 430 m/s. 1

Pris: kr 11,90 pr. stk.

Leverandør: Nordskog AS, www.nordskog.com

Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS