Annonse

Går mot flertall for å innlemme allemannsretten i Grunnloven

Allemannsretten, altså retten til en annen persons eiendom, ligger an til å bli grunnlovsfestet. – En historisk dag, sier SV

SV får med seg et flertall på Stortinget for å grunnlovsfeste allemannsretten. – Dette er en historisk dag, ifølge partiet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Forslaget ble nedstemt i fjor, men nå ligger det an til flertall for forslaget, som er fremmet av SVs Freddy André Øvstegård og Karin Andersen.

Både Ap, Høyre, Venstre, Rødt og MDG slutter seg til forslaget, som omhandler en persons rett på en annen persons eiendom.

– Vi jubler for allemannsretten! Dette er en historisk dag. Det går mot flertall for å endelig grunnlovsfeste allemannsretten slik SV har jobbet for lenge. Folks tilgang og bruk av naturen rundt seg skal beskyttes av grunnloven, sier Øvstegård i en pressemelding.

– Retten til alles tilgang til bruk av skogen, fjella, stranda er under press. Det settes opp gjerder mot folks bruk av naturen som vi alle kunne bruke før. Nå kommer Stortinget i neste periode etter alt å dømme til å slå fast at vår felles natur er for alle, sier han.

Allemannsretten er forankret i friluftsloven fra 1957 og er ment å sikre gratis tilgang til norsk natur for alle.

Powered by Labrador CMS