Annonse

Digitalisert våpensøknad:

Nå behandles også lånesøknader digitalt

Etter at søkeren sender inn en digital våpensøknad, dukker søknaden opp i politiets nye saksbehandlingssystem ved navnet «Blink».

I mai i år ble det nye digitale systemet for raskere behandling av våpensøknader tatt i bruk i samtlige av landets politidistrikt. Fra i dag gjelder det også for lånesøknader.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Fra regjeringens side har det ifølge justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) vært viktig å få på plass en raskere saksbehandling. Dette har vært et problem i mange år. 

– Jeg tror mange jegere rundt om i landet vil være glade for denne nye løsningen, sa hun til Jakt & Fiske da Agder og Nordland tok i bruk systemet i mai.

Det var Mehl som i fjor bevilget 10 millioner kroner for å korte ned behandlingstiden på våpensøknader. Ministeren leverte selv en våpensøknad under lanseringen av politiets nye saksbehandlingssystem, kalt «Blink».

– Naturlig utvikling

– Siden vi allerede har heldigitalisert søknader for kjøp av jaktvåpen, ble det naturlig at lånesøknader for jakt ble neste kategori ut. Våpensøknader behandles ut ifra søkers behov, samt vandel og skikkethet. For lån og kjøp av jaktvåpen dokumenteres behovet ved at søker er registrert i Jegerregisteret. Fra politiets side er disse to prosessene veldig like, forklarer teamleder Knut Ertresvaag i politiets IT-enhet til Jakt & Fiske.

Han minner om å at søkeren får kvittering, vedtak og tillatelse i sin digitale postkasse, henholdsvis Altinn eller Digipost. 

Etter at du har fått lånetillatelsen fra politiet, skriver du som vanlig en utlånserklæring med våpeneier.  

Mal for utlånserklæring finner du som PDF på politiets hjemmeside.

Powered by Labrador CMS