Produsenten Bergans har egen systue og tilbyr reparasjon av turklær- og utstyr. Foto: Alexander Schindler

Her får du hjelp til å reparere turklær og utstyr

Flere produsenter tilbyr reparasjon av klær og utstyr. Det finnes også egne fiksetjenester. Her er noen eksempler.
19. juni 2022

Helsport

Telt- og soveposeprodusenten har tilbudt reparasjon av sine produkter i en årrekke. De har også videoguider til hvordan du kan gjøre enkle reparasjoner selv.

Norrøna

Også Norrøna tilbyr reparasjoner ved innsending, og videoforklaringer på nett om du heller vil gjøre det selv. Du kan også kjøpe originale reservedeler på nett om ønskelig.

Bergans

Du kan komme innom en av butikkene, eller sende plagg til Bergans. Hver sommer reiser også en gjeng rundt i Norge under «Tour de Sy» for å hjelpe friluftsfolk der de er. Samarbeider også med DNT.

Repairable

Du kan også bestille reparasjon på nettet, og velge mellom å sende plaggene selv eller få dem hentet. I gjennomsnitt tar en reparasjon én til to uker.

Alfa

Skoprodusenten tilbyr service og reparasjon av modellen Impact i samarbeid med skomakermester Våge på Gjøvik. Han tilbyr i tillegg reparasjon av andre merker, og har erfaring med å bytte membran i sko og støvler, samt påstøping av nye såler.

DNT

Turistforeningen har en egen systue som både reparerer og redesigner turklærne dine. I tillegg har DNT i samarbeid med Bergans utstyrt alle betjente hytter med en egen reparasjonssekk. I den finner du utstyr for å gjøre de vanligste reparasjonsjob- bene. Har også egne guider på nett.

Northern Playground

Reparerer gratis ut plaggets levetid. Har også guider på nett for enkle reparasjoner.

NJFFs lokallag

Flere av lokalforeningene i Norges Jeger- og Fiskerforbund har i seinere år begynt å arrangere byttekvelder, fiksekvelder og lignende. Følg med på hva som skjer der du bor, eller kanskje du selv skal dra i gang en byttekveld i foreningen?


Visste du at ditt høye forbruk av turklær bidrar til klimaproblemer? Vi har skrevet inngående om hva fiskere og jegere kan gjøre for å være mer bærekraftige ved valg av klær.

Siste fra Utstyr

Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.
Test av Blaser B2 2-12x50 ic. Foto: Olaf Schjøll
Termisk tilpasning fra Blaser:

Test av Blaser B2 2-12x50 ic

Blaser B2 er en ny serie kortere kikkertsikter laget for å ruve mindre med frontmontert termisk kamera, men fungerer også fint uten.
Vi har testet den superlette pakkrammesekken Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack. Foto: Dag Slettebø
Superlett pakkrammesekk:

Test av Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack

Seek Outside Unaweep 6300 er en svært lett pakkrammesekk som balanserer fint i det krevende skjæringsfeltet mellom vekt, komfort og holdbarhet.

På forsiden nå