Enkelt skjærbytte også i felt og muligheten til å ha både større skjær og skjær som tar mer aggressivt gjør Nero Sport til et svært konkurransedyktig isbor.

Test av Nero Sport 110 mm

Nero Sport 110 mm er et budsjettvennlig isbor med imponerende kvalitet, lav vekt og gjennomtenkte løsninger.
27. februar 2022

Isboret har skjær bestående av to løse kniver festet til boret med to stk. maskinskurer pr. knivblad. Spiralen er 90 cm lang med maksimal bordybde 130 cm, men man kan kjøpe forlenger for inntil 180 cm bordybde. Håndtaket felles ned og festes med en vingemutter. Nedfelt har boret nær perfekt balanse for bæring. Skjæret har et beskyttelsesdeksel i plast, det er svært enkelt å ta av og på, og blant de beste og sikreste løsningene jeg har vært borti.  

Mulighet for større hull

Skjærene er festet rett i spiralen med maskinskruer, og kan demonteres med en vanlig stjernetrekker. Standardskjærene er effektive og solide. Det kan også kjøpes «konkurranseskjær», som tar litt mer aggressivt i isen og er en god del raskere dersom man har sterke nok armer. I tillegg er det mulig å montere 130 mm skjær på 110 mm boret, dermed har man mulighet til å pakke et lett bor også på litt mer ambisiøse turer. Det blir riktig nok mye sørpe igjen i hullet med 130 mm skjær på et 110 mm bor, men det fungerer helt ok.

I bruk

Allsidig

Nero Sport 110 mm

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Utstyr

GRS Hunter Light er et litt nedskalert anatomisk jaktskjefte. Foto: Olaf Schjøll
Kompakt jaktskjefte

Test av GRS Hunter Light

GRS Hunter Light er et kompakt og forholdsvis lett jaktskjefte i laminert bjørk.
Om fisken ikke vil komme til deg, er det kjekt med en farkost som tar deg ut til fisken. Foto: Tommy Egra
Guide:

De beste farkostene for fiskere

Hvor ofte har du ikke stått der med ei fiskestang i hånda og ønsket deg lenger ut på et vann eller over til den andre siden av ei elv? Vi har sett nærmere på seks farkoster som kan gi fisket ditt bedre flyt.
Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.

På forsiden nå