Minox Allrounder 2-10x50 er et upretensiøst jaktsikte for jevn ytelse under ulike forhold.

Test av Minox Allrounder 2-10x50

Tyske Minox er ute med en ny serie jaktsikter i mellomklassen. Vi har sett nærmere på Allrounder 2-10x50.
21. november 2021

Produsenten har lagt seg på en gylden middelvei når det gjelder utrustning og ytelse, og siktet virker funksjonelt og enkelt. Optikken framstår som klar. Siktet har lite forvrengning i kantene, og heller ikke noe strølys ved bruk motsols. Kort øyeboks gjør det mulig å utnytte en god øyeavstand ved montering av siktet. Okularet har dessuten ekstra stor diameter og gir inntrykk av et stort siktebilde også på laveste forstørrelse. En romslig utgangspupill gjør bildet raskt å komme inn i ved anlegg. Jeg fikk inntrykk av en tanke forskjellig skarpfokus på laveste og høyeste forstørrelse, i hvert fall for mine øyne, ved justering av okularet.

Reinspikka jaktsikte

Silhuetten av røret tar liten plass sett fra kolben. Høyde- og sidejusteringsskruene er ganske diskret utformet og sitter under godt profilerte aluminiumslokk. Hjulet under har en enkel, flat topp og unummererte markeringsmerker for klikk. Hvert av dem flytter treffpunktet 1 cm på 100 meter. Siktet har en godt definert fiberoptisk rød prikk i trådkorset. Lysjusteringen sitter i venstre tårn og er trinnløs uten at lyset skrus helt av. Den saken tar derimot en vinkelbryter og en timer seg av, slik at batterilevetiden blir optimal.

Minox Allrounder 2-10x50

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Vintage Gun Scopes Weaver V7-W:

Blås nytt liv i gamle sikter

Hva med et nyoverhalt, tidsriktig sikte til din gamle klassiske rifle?
Test av CZ 457

Arven fra Brno 2

Mange kan huske Brno Modell 2, som nærmest var synonymet til salongrifle før årtusenskiftet. Produsenten har evnet å fornye seg, og dagens CZ 457 er en helt moderne salongrifle.
Lowe Alpine Airzone Trek 35:45 L:

Luftig på rygg

Airzone Trek scorer høyt på ventilasjon og bæring i krevende terreng.

På forsiden nå