Foto: Daiwa

Test av Daiwa BG MQ 6000

Daiwa BG MQ 6000 er en haspelsnelle som tar tungt fiske og røff bruk på strak arm.
15. desember 2021

Mange foretrekker haspelutstyr også til stor fisk – langt til havs. Her har Daiwa levert en snelle til nettopp dette formålet. For å tåle langvarig bruk under tøffe forhold, er BG MQ-snellene er laget med overdimensjonerte innvendige drev. Dette skal både gi mer kraft til innsveivingen og lengre levetid på utstyret. Vi har testet en 6000- modell, som er godt dimensjonert for blant annet stor torsk, sei, lyr og lysing i havet, men også til gjedde og laks i ferskvann. I tillegg må den forventes å gjøre en habil jobb til mindre kveiter.

Stilfullt design

Snellene i BG MQ-serien leveres fra str. 2500 (typisk sjøørret) og helt opp til str. 20000 (typisk kveiter og mindre tunfiskarter). Designet er stilfullt med elementer i blankt og matt svart/mørkebrunt. Hele snella og spolen er produsert i aluminium. Bremsen består av karbonskiver. Sveiva har et overdimensjonert håndtak, som gir godt grep og masse kraft til innsveivingen. Vi la på Daiwa J-braid i 0,28 mm, og fikk da på 250 m sene. Det burde holde til det meste, men snella er kanskje enda bedre tilpasset 0,25 mm sene, da rommer den ca. 300 m.

Trygt valg

Daiwa BG MQ 6000

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Utstyr

Savotta Jääkäri XL er en solid pakkrammesekk. Sekken er solid, men har også en real egenvekt. Foto: Øystein Cock Rønning
Solid finne:

Test av Savotta Jääkäri XL pakkrammesekk

Med denne pakkrammesekken trenger du litt finsk «sisu» når reinen skal ned fra fjellet.
Vi har testet elleve lokkefløyter til bukkejakta. Foto: Øystein Cock Rønning
Stortest:

De beste lokkefløytene for bukkejakt

Heldigvis trenger du ikke ha Steinar Ofsdals musikalske talent for å lykkes med fløyte på bukkejakt. Vi har testet elleve lokkefløyter. Vår favoritt vinner på allsidighet.
Test av haglepatron Winchester Ranger Disperser. Foto: Olaf Schjøll
Sprer godt:

Test av Winchester Ranger Disperser

Ranger Disperser er en velegnet patron for tidligjakta.

På forsiden nå