Foto: Daiwa

Test av Daiwa BG MQ 6000

Daiwa BG MQ 6000 er en haspelsnelle som tar tungt fiske og røff bruk på strak arm.
15. desember 2021

Mange foretrekker haspelutstyr også til stor fisk – langt til havs. Her har Daiwa levert en snelle til nettopp dette formålet. For å tåle langvarig bruk under tøffe forhold, er BG MQ-snellene er laget med overdimensjonerte innvendige drev. Dette skal både gi mer kraft til innsveivingen og lengre levetid på utstyret. Vi har testet en 6000- modell, som er godt dimensjonert for blant annet stor torsk, sei, lyr og lysing i havet, men også til gjedde og laks i ferskvann. I tillegg må den forventes å gjøre en habil jobb til mindre kveiter.

Stilfullt design

Snellene i BG MQ-serien leveres fra str. 2500 (typisk sjøørret) og helt opp til str. 20000 (typisk kveiter og mindre tunfiskarter). Designet er stilfullt med elementer i blankt og matt svart/mørkebrunt. Hele snella og spolen er produsert i aluminium. Bremsen består av karbonskiver. Sveiva har et overdimensjonert håndtak, som gir godt grep og masse kraft til innsveivingen. Vi la på Daiwa J-braid i 0,28 mm, og fikk da på 250 m sene. Det burde holde til det meste, men snella er kanskje enda bedre tilpasset 0,25 mm sene, da rommer den ca. 300 m.

Trygt valg

Daiwa BG MQ 6000

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Utstyr

GRS Hunter Light er et litt nedskalert anatomisk jaktskjefte. Foto: Olaf Schjøll
Kompakt jaktskjefte

Test av GRS Hunter Light

GRS Hunter Light er et kompakt og forholdsvis lett jaktskjefte i laminert bjørk.
Om fisken ikke vil komme til deg, er det kjekt med en farkost som tar deg ut til fisken. Foto: Tommy Egra
Guide:

De beste farkostene for fiskere

Hvor ofte har du ikke stått der med ei fiskestang i hånda og ønsket deg lenger ut på et vann eller over til den andre siden av ei elv? Vi har sett nærmere på seks farkoster som kan gi fisket ditt bedre flyt.
Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.

På forsiden nå