Vi har testet Garmin Force i snart to år, og har funnet lite å sette fingeren på.

Test av Garmin Force baugmotor

Force er Garmins første el-motor. Selv om den ikke passer for alle båter, er resultatet et teknologisk vidunder. Med unntak av høy pris og et ruvende ytre, er det lite som taler Force imot.
22. november 2021

Ingen forventet at Garmin i 2019 skulle lansere en banebrytende el-motor. Før det skjedde, fantes det i praksis kun to store produsenter, som leverte to typer baugmonterte motorer; pedalstyrte «løftemotorer» og fjernstyrte motorer med innebygd autopilot. Motorguide og Minn Kota, som har stått i spissen i flere tiår, hadde nylig begynt å slippe noen hybrider, altså «løftemotorer» med innebygget GPS og fjernstyring. Nå fikk de uventet konkurranse. Ikke bare fra Garmin, men også fra Lowrance.

Begge har flyttet grensene og gitt aktive fiskere det beste fra to verdener. Begge er gode, og har du kompatibel Lowrance kartplotter, velger du nok deres Ghost. For de fleste andre i Skandinavia, hvor vi nesten kun bruker håndkontroller, er Garmins Force verdt å vurdere.

Mye nytt

Ikke best for alle

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

GRS Hunter Light er et litt nedskalert anatomisk jaktskjefte. Foto: Olaf Schjøll
Kompakt jaktskjefte

Test av GRS Hunter Light

GRS Hunter Light er et kompakt og forholdsvis lett jaktskjefte i laminert bjørk.
Om fisken ikke vil komme til deg, er det kjekt med en farkost som tar deg ut til fisken. Foto: Tommy Egra
Guide:

De beste farkostene for fiskere

Hvor ofte har du ikke stått der med ei fiskestang i hånda og ønsket deg lenger ut på et vann eller over til den andre siden av ei elv? Vi har sett nærmere på seks farkoster som kan gi fisket ditt bedre flyt.
Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.

På forsiden nå