Test av Buster XL «Fish»

Av de mange skandinaviske fiskebåtene som har kommet de siste årene, er Busters «Fish» sitt konsept det beste og mest komplette.
01. september 2021

Busters første «ekte» fiskebåt var Buster S «Fish». Den var god, men samtidig preget av uferdige løsninger, som ble bedre med M «Fish». Nå satser de på en robust båt i rein aluminium. Etter snart ett års bruk, fortsetter den å imponere på sjøen. Vi mistenker at leverandørens samarbeid med den svenske fiskeguiden Kristian Keskitalo, har satt sitt preg på mange av de snedige detaljene.

Bedre bredde

Buster gjør som de fleste nordiske båtprodusenter, og bygger om sine vanlige båter ved å spekke dem med ekstrautstyr. I motsetning til manges drømmebåter fra USA, hvor alt er fastskrudd og kun til fiske, kan man med en Buster også ta bort «fiskesakene» og få en vanlig familiebåt. Et av de smarteste trekkene de har gjort på grunnskroget, er å øke bredden med 30 cm. Det gjør det langt mer stabilt, og har gitt store menn i flytedress bedre plass å bevege seg på. Ja, liten plass er faktisk et irritasjonsmoment på de andre modellene.

Tredelt

Klar for proffen

En sterk allrounder

Buster XL «Fish» + Yamaha F115BETX

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

GRS Hunter Light er et litt nedskalert anatomisk jaktskjefte. Foto: Olaf Schjøll
Kompakt jaktskjefte

Test av GRS Hunter Light

GRS Hunter Light er et kompakt og forholdsvis lett jaktskjefte i laminert bjørk.
Om fisken ikke vil komme til deg, er det kjekt med en farkost som tar deg ut til fisken. Foto: Tommy Egra
Guide:

De beste farkostene for fiskere

Hvor ofte har du ikke stått der med ei fiskestang i hånda og ønsket deg lenger ut på et vann eller over til den andre siden av ei elv? Vi har sett nærmere på seks farkoster som kan gi fisket ditt bedre flyt.
Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.

På forsiden nå