Rudolph AR1 1-6x24 er et prisgunstig sikte for variert skogsjakt.

Test av Rudolph AR 1-6x24

Sør-Afrika er et land med mange jegere, og her finner vi Rudolph Optics, som selger solide og prisgunstige kikkertsikter.
21. juni 2021

Rudolph AR 1-6x24 er laget i Japan, og bærer preg av kvalitet og «riktig» oppsett. Det afrikanske tankegodset er tydelig i den ekstra fjærbelastningen av kneppjusteringen, for å tåle kraftig rekyl fra grove storviltrifler. Produsenten gir også livstidsgaranti på det mekaniske.

Klar optikk

Optikken virker god og klar i hele bildet, også på laveste forstørrelse. Øyeavstanden er romslig. Bildet er uten reflekser selv i skarpt motlys. Retikkelet er uvanlig, med en liten sirkel med et senterpunkt som blir opplyst ved aktivering av lyset i siktet. Dette er omgitt av hjelpelinjer som gjør det lettere å orientere siktet ved fluksskyting. Sirkelen gir svært god treffpunktmarkering ved kjappe skudd og lav forstørrelse, og punktet er lite nok til finskyting. Rudolp Optics leverer også sine egne montasjeringer i stål for weaverfeste, som vi benyttet på rifla.

Tydelige klikk

Allsidig

Rudolph AR 1-6x24

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Utstyr

GRS Hunter Light er et litt nedskalert anatomisk jaktskjefte. Foto: Olaf Schjøll
Kompakt jaktskjefte

Test av GRS Hunter Light

GRS Hunter Light er et kompakt og forholdsvis lett jaktskjefte i laminert bjørk.
Om fisken ikke vil komme til deg, er det kjekt med en farkost som tar deg ut til fisken. Foto: Tommy Egra
Guide:

De beste farkostene for fiskere

Hvor ofte har du ikke stått der med ei fiskestang i hånda og ønsket deg lenger ut på et vann eller over til den andre siden av ei elv? Vi har sett nærmere på seks farkoster som kan gi fisket ditt bedre flyt.
Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.

På forsiden nå