Annonse

Minst 116 ulver er påvist i Norge i vinter

Hittil er det påvist minst 116 ulv i Norge i vinter.

Så langt er det påvist 116–119 ulver i landet i vinterperioden, ifølge Rovdata. 31 av ulvene er dokumentert døde.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Vinterens bestandsregistrering av ulv nærmer seg slutten: 31 av ulvene er dokumentert døde i perioden som følge av lisensjakt, skadefelling og påkjørsel med bil, opplyser Rovdata på sine nettsider.

– Så langt i vinter er det påvist 116–119 ulver i Norge og grenserevir, hvorav 44–45 med helnorsk tilhold og 57–59 med tilhold på begge sider av riksgrensen mot Sverige. 15 ulver har foreløpig usikker grensestatus, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

Les også: Rovviltnemndene vil felle fire ulverevirer i ulvesonen

De aller fleste ulvene, med unntak av to, er dokumentert i Sørøst-Norge i fylkene Innlandet og Viken. Bege fylkene har forvaltningsområdet for ynglende ulv.

Høgskolen i Innlandet har laget rapporten på oppdrag fra Rovdata, som gir et sammendrag over det som per 15. mars i år er dokumentert og kartlagt om ulvens status i Norge vinteren 2021–2022 i perioden oktober-mars.

Les også: Staten frifunnet i Høyesterett i ulvesøksmålet fra WWF

Så langt i vinter er det dokumentert fire valpekull i helnorske revir, hvorav Hornmoen, Mangen og Setten med fullstendig tilhold innenfor ulvesonen. I det fjerde helnorske reviret Slettås ble lederparet felt under jakt rett utenfor sonen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS