Annonse

Test av Exped Chair Kit LW og Therm-a-Rest Trekker Chair 25

Test av Exped Chair Kit LW og Therm-a-Rest Trekker Chair 25

Hvem er best for baken og ryggen?

Vi har langtidstestet to stoltrekk fra henholdsvis Exped og Therm-a-Rest. Begge har fordeler og ulemper.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Exped er Rolls Royce når det kommer til liggeunderlag, og det samme gjelder når liggeunderlaget skal bli til en stol. Med er stolen bedre enn hva Therm-a-rest bringer til torgs?

Med Exped chair kit får du både i pose og pakksekk; trekket både beskytter og konverterer liggeunderlaget til stol og sjeselong. Det er også mulig å benytte kun et skumunderlag i trekket, f.eks på turer hvor du vil spare vekt.

Lett å lounge

Trekket dekker hele liggeunderlaget, og holdes på plass ved å lukke glidelåsen i enden. Fire spiler/stenger, som kan tas ut av trekket, stiver av og gir en god og stabil fasong når man sitter i stolen. Justerbare stropper strammes for å tilpasse vinkel på stolryggen. Trekket er såpass robust at du ikke trenger å være nervøs for punktering av underlaget, med mindre du sitter tett ved et bål.

Exped reklamerer med at hele riggen får plass i medfølgende pakkpose, men det er lettere sagt enn gjort. Pakkposen er i samme størrelse i både medium og long wide, og med underlag i long wide måtte spilene ut for å få plass i pakkposen.

En ekstra og unødvendig manøver. En alternativ løsning er å la underlaget være i trekket permanent, og droppe alt av pakkposer. Under transport ruller du da alt sammen til en lang pølse, som f.eks kan plasseres inn mot ryggen av sekken.

Scandinavian living

Trekk og pakkpose bikker halvkiloen i vekt og tusenlappen i pris, og kan muli- gens få prisbevisste gramjegere til å rynke litt på nesa. Spørsmålet er hvor mye man synes komfort er verdt. Å rigge seg til på Exped chair kit føles vel så godt som å sitte i sofaen hjemme. Det er glamping på sitt beste, og du kan glemme å ha stolen i fred for to- og firbente turkamerater. Selv om vi har litt å pirke på, er dette en investering du neppe vil angre på

Slankere enn Expeden

Vi har testet Therm-a-Rest Trekker Chair 25.
Vi har testet Therm-a-Rest Trekker Chair 25.

Trekket til Therm-a-Rest har et langt slankere design enn Exped, og er kun laget av det materialet som trengs for å stramme liggeunderlaget opp til en stol. Det gir litt mindre beskyttelse, men samtidig langt lavere vekt. Therm- a-rest-trekket er lett å rigge opp, pakkes kjapt sammen og har gode juste- ringsmuligheter på stroppene.

Utformingen på trekket gjør at det passer de fleste liggeunderlag, da lengden ikke har påvirkning på passformen. Det også veldig enkelt å benytte kun et enkelt skumunderlag.

Kritisk svakt punkt

Vi er to testere som har brukt hvert vårt Therm-a-Rest Trekker Chair-sett. Begge opplevde etter kort tid at sømmene revnet der de blir utsatt for størst påkjenning, altså i vinkelen mellom sete og rygg. Egne forsøk på reparasjon, ga kortvarig glede. Det måtte en skomaker med skikkelig utsyr til, og siden har sømmene holdt og trekket fungert helt topp.

Godt utgangspunkt

Trekker chair har et svært godt utgangspunkt alt hva angår funksjon, vekt og pris, men holdbarheten svikter altså fatalt på et kritisk punkt etter kort tids bruk. Det bør imidlertid være en smal sak for produsenten å rydde opp i denne svakheten på et ellers godt og anvendelig produkt.

Exped Chair Kit LW

Exped chair kit kommer i fire forskjellige størrelser tilpasset de ulike størrelsene til Expeds liggeunderlag.

Vekt trekk: 495 g (str LW).
Vekt pakkpose: 60 g.
Leverandør: Utedepot AS, www.utedepot.no
Pris: Kr 1199,-

Karakter: 4

Therm-a-Rest Trekker Chair 25

Therm-a-Rest Trekker Chair kommer i to størrelser, 20 som passer typisk medium underlag og 25 som passer de som er hakket større.

Leverandør: Varri, www.varri.no
Pris: Kr 599,-

Karakter: 3

Powered by Labrador CMS