Annonse

Test av Hällmark stekehelle og traktørhelle

Her har vi den flotte stekehellen for matlaging i naturen. Øksen som har hugget ved ligger ved siden av, å på stekehellen er det god mat.
Her har vi den flotte stekehellen for matlaging i naturen.

Stødig verktøy for friluftskokken

Med ei stekehelle går matlagingen på bål som en drøm. Vi har testet to varianter.

Publisert

Jo da, en primus fungerer året rundt. Men det er litt ekstra kos å lage mat på bålet. Og for all del; du trenger ikke drasse med deg en egen stekehelle for å lykkes med kokkeleringen over kubbene. 

Men du verden så praktisk det er! Vi har testet to varianter, henholdsvis stekehellen med en diameter på 48 cm, og traktørhellen med diameter 51 cm. Forskjellen mellom de to er egentlig bare at traktørhellen har høy kant, noe som gjør det enklere å kjøre på med sauser, fløte og lignende.

Kokken Trebein

Begge hellene er laget av varmvalset stål, og har tre avtakbare bein du skrur inn på undersiden. Slik står hellene stødig over bålet, og du kan starte matlagingen over åpen flamme. 

Du trenger altså ikke vente til du har gode glør om du ikke vil. Håndtakene minner om fordums vedovner, og avkjøles raskt takket være den luftige konstruksjonen.

Vi opplever vedlikeholdet av hellene som ganske enkelt. Etter maten trenger du bare å smelte litt smør eller fett i panna (ei flaske melange på tur er genialt) og tørke av med kjøkkenpapir. 

Alternativt er det ikke feil å helle litt vann oppi varm helle for å få bort det som eventuelt har svidd seg. Bonus for livstidsgaranti!

Ulike størrelser

Hellene kommer ferdig oljet fra fabrikk og er klare til bruk. Du kan kjøpe med et oppbevaringstrekk som fungerer helt greit, selv om glidelåsen har det med å krangle litt. Trekket har bærehåndtak, men det er like så greit å spenne hella fast på sekken eller legge den i transportvogna. 

Passer også fint i en pulk eller kano. Leverandøren tilbyr heller i flere størrelser, og har ymse tilbehør som stekespader, oppvaskbørste og liknende.

 

Hällmark stekehelle og traktørhelle:

Stekeheller med og uten høy kant for utendørs matlaging.

Vekt: 6.7 kg (stekehelle) / 6.4 kg (traktørhelle)

Diameter: 48 cm (stekehelle) / 51 cm (traktørhelle)

Materiale: Varmvalset stål

Pris: kr 899,- (stekehelle) / kr 1349,- (traktørhelle)

Leverandør: Hällmark of Sweden, hallmarkofsweden.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Enkelt vedlikehold
  • Kjapp start på matlagingen

  • Livstidsgaranti

Minus

  • Vekta kan avskrekke enkelte

  • Ikke optimalt oppbevaringstrekk

    Karakter: 5

Powered by Labrador CMS