Annonse

Test av Outdoor Escape Pot

Test av Outdoor Escape Pot

Smart turkjele

Sammenleggbar og effektiv turkjele som tar liten plass i tursekken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Escape Pot er en 2 liters kjele med fleksible silikonvegger. Kjelen kan slås sammen og tar minimalt med plass i sekken, med kun 5,4 cm høyde. Kjelen har en solid hard-anodisert base, belagt med teflon og med varmeveksler i bunnen.

Med kun 54 mm høyde, tar denne 2 liters turkjelen svært liten plass i sekken.

Utformingen av kjelens bunn er smart, og sørger for at flammen nærmest «sperres» inne. Ifølge produsenten skal dette gi 30 prosent raskere koketid enn tradisjonelle kjeler. Utetemperatur, vanntemperatur, vannmengde og styrke på brenneren, er selvsagt faktorer som påvirker.

Utformingen av bunnen gjør at flammen «sperres» inne.

Vi har ikke sammenliknet tidsbruken direkte med andre løsninger, men konstaterer at effektiviteten ligger i øvre sjikt. Silikonmaterialet i veggene er lett, men solid, og har god toleranse for høye temperaturer. Du må imidlertid plassere brenneren sentrert, slik at flammene ikke får klatre opp langs veggene når du fyrer maks, særlig om du lager mat i et lite telt.

Lokket har silikonpads på hver side, som gjør det enkelt å helle ut vann uten at du brenner deg. Håndtakene på kjelen kan dessuten foldes over lokket som en lukkemekanisme. Sila på lokket fungerer greit til å helle ut vann. Det er imidlertid litt knotete å helle ut små mengder, f.eks. i små turkopper.

Min løsning har vært å bruke turkoppen til å helle fra. Her hadde det vært kjekt med en liten tut langs kanten av kjelen, slik at du kunne helt ut mindre mengder vann uten å søle.

På innsiden av kjelen er det tre hallitersmerker fra 1 – 2 liter, som hjelper deg å beregne mengden. Etter oppkok blir innholdet raskt avkjølt i kalde temperaturer. Med lokket på bevares riktignok varmen ganske lenge.

Non-stick belegget i bunn gjør den enkel å reingjøre. Denne kjelen fins også i en 3 liters utgave. I tillegg får man i samme Escape-serie både stekepanne, spiseboller og kopper. Et genialt konsept for deg som vil spare vekt og plass.

Outdoor Escape Pot

Turkjele med hardanodisert teflon i bunn og sammenleggbare silikonvegger.

Lokket har sil, samt to silikonpads for at du ikke skal brenne fingrene når du heller ut vann. Lokket kan lukkes i disse.

Kjelen rommer 2 liter. 

Pakket størrelse: 253 x 222 x 54 mm. 

Vekt: 512 gram.

Pris: kr 799,-

Leverandør: Nordic Outdoor AS, www.nordicoutdoor.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS