Annonse

Test av Vanguard Equalizer 1QS

Vanguard Equalizer 1QS er en god tofot med vugge og hurtigadapter.

Tofot med fjæring

Vanguard Equalizer 1QS er en letthåndterlig og rimelig tofot.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

En tofot er et nyttig hjelpemiddel for presis skuddplassering. Denne varianten er rask å sette på et picatinnyfeste på rifla.

Det følger med to slike adaptere for å kunne bruke tofoten på flere rifler, eventuelt jakt- og baneskjefte. Disse Picatinnyfestene kan også brukes for å feste annet utstyr, som ettersøkslykt, kamera og annet.

Adapteren, som har reimfeste i bakkant, festes med en brakett i våpenets reimfeste ved hjelp av to skruer. Tofoten festes så med en vingeskrue. Den kan roteres sideveis, og har en såkalt vuggefunksjon for å kunne vinkle våpenet både til siden og i høyderetning. Vuggen er dempet av en kraftig spiralfjær.

Litt klumpete

Beina felles framover mot løpet ved å dra i to fjærbelastede hylser ved basen. Beina er teleskopiske med en strammeskrue i leddet. Denne må skrus uforholdsmessig hardt til for at beina ikke skal sige under skyting.

Ytterst på beina sitter to rause gummiknotter som gir godt feste på de fleste underlag. Ved å skru dem inn, avdekkes to ispigger for glatte forhold. For øvrig er tofoten litt klumpete å ha i lomma på jakt.

Godt kjøp

Jeg opplevde Vanguard Equalizer 1QS som enkel å bruke, og likte spesielt fjæringen som ga mindre vandring bakover for hvert skudd. Også den raske monteringen er et pluss, og gjør tofoten til en av de bedre i den rimelige prisklassen.

Vanguard Equalizer 1QS

Tofot med vugge og hurtigadapter. Fjærdempet vuggefunksjon. Medfølger 2 stk. adaptere med pickatinnyfeste for reimfestet. Bygger 25,5 cm i høyden.

Vekt tofot: 316 g

Vekt adapter: 47 g

Beinlengde: 17 til 22,5 cm

Materialer: Lettmetall og plast

Pris: 1199,-

Leverandør: Nordskog AS

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS