Annonse

Test av Spartan Valhalla Bipod

Godt støtteapparat

For helt presise jaktskudd er det en fordel med tofot på rifla. Valhalla byr på støtte som i skytebenken.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Spartan Valhalla Bipod er utviklet i Norge av Salamander Tactical, men produseres av Spartan Precision Equipment Ltd i England. Valhalla festes til rifla ved hjelp av et adapter.

Tofoten tres inn på pinnen på adapteren og låses med en trykknapp. Den kan leveres med en rekke ulike adaptere, blant annet for picatinnyskinne, innfelling i skjeftefronten eller med skruer for feste under forskjeftet.

Tofotens topp har to utliggere som løfter beinfestene ut og opp, slik at beina blir mer vertikale enn på en vanlig tofot. Det høye festet gir også et lavere tyngdepunkt for rifla. En hendel på siden lar skytteren låse sidelengs tilting av rifla.

Beina av karbonfiber er fjærbelastet og reguleres i lengde med et lett trykk. Beina felles ned ved å trekke i dem meds de vris ned. De har 5 posisjoner inkludert forover og bakover. I og med at de er festet ut til siden, kan våpenet også bæres med beina bakover.

Ekstra lange bein er også å tilgjengelig, men de korte holder til vanlig liggende skyting. Beina har pigger med avtakbare gummisko.

Spartan Valhalla kommer mest til sin rett på tunge rifler, og har litt sci-fi preg. Men den er særdeles presis og solid laget og gir super støtte. Likevel ruver den i meste laget for bruk på aktiv jakt, og passer best i jordekanten eller annen posteringsjakt.

Spartan Valhalla Bipod

Taktisk tofot i anodisert aluminium, karbonfiber i beina. Vekt tofot alene 373 gram. Bakkeklaring fra 12 til 22 cm. Farge på nyeste variant er svart.
Pris: 4950,-
Leverandør: Salamander Tactical
Vurderng: 5

Powered by Labrador CMS