Annonse

Test av Colemans Kobuk Valley 2 telt

Test av Colemans Kobuk Valley 2

Svalt som et stabbur

Teltlivet kan by på enkelte utfordringer i sommerhalvåret. Amerikanske Coleman har lansert en teknologi som stenger sollyset ute. Det funker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Kobuk Valley 2 er ikke gramjegerens førstevalg, men er likevel et telt man bør vurdere til varme og lyse sommernetter. Her slipper du nemlig å våkne kokt inne i teltet.

Teltduken tåler godt vær og vind, og er behandlet med UV-beskyttelse (solfaktor 50+). På innsiden blir det bekmørkt og svalt- selv når sola steiker. BlackOut Bedroom-teknologien imponerer nok til at vi har valgt å bruke dette teltet på fjellturer hvor vi vanligvis velger en langt lettere variant.

Temperaturen blir merkbart lavere sammenlignet med «vanlige» telt. Og siden det konstant er «svarte natta», sover du også bedre.

Enkelt oppsett

Til tross for at man må ta ytter- og innertelt fra hverandre etter hver bruk, er oppsettet enkelt: Man bretter ut innerteltet, fører teltstengene ned i de fire festepunktene, og klipser fast duken. Ytterteltet trekkes deretter over og festes med borrelås. Det hele er gjort på fem minutter.

Innvendig er det kun en lomme til småting, og en løkke i taket for å feste lykt etc. Det er akkurat plass til to store oppblåsbare liggeunderlag, mens du i ytterteltet kun får plass til støvler.

Blackout bedroom.
Blackout bedroom.

Egnet for «glamping»

Med to personer i teltet blir det litt for dårlig ventilasjon. Sover man alene, går det greit. Det er lufting øverst i døråpningen (med myggnett), samt i åpninger på begge sider av taket. I bunn (hodeende) er det derimot helt lukket. Her hadde det vært kjekt med litt vindtrekk.

Det må også nevnes at vekta er høy, teltet tar sin plass i sekken og kvaliteten på stenger og pakkpose er ikke best i klassen. Pakkposen er også i trangeste laget. Teltet er som mye annet fra USA, beregnet for lite bæring.

Skal du på norgesferie i bil, eller driver med såkalt «glamping», er Kobuk Valley et svært godt og rimelig alternativ. Teknologien funker såpass bra at den høye vekta er til å leve med – også om du stryker til fjells.

Coleman Kobuk Valley 2

Kuppeltelt for 2 personer, med BlackOut Bedroom-teknologi (fås opptil 4 pers.).

To glassfiberstenger, innertelt med bunnduk, samt yttertelt som klipses på teltstenger.

Teltduken er flammehemmende og har tapede sømmer, lufting i tak, samt liten myggnetting i døråpning.

Vannsøyle: 4500 mm. 

Areal soverom: 2,9 m². 

Innvendig takhøyde: 100 cm. 

Mål sammenpakket: 58x14x14 cm. 

Vekt: 3,2 kg.

Leverandør: Nordic Outdoor AS, www.nordic-outdoor.no

Pris: kr 1799,-

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS