Annonse

Test av Bergans Trollhetta 1 persons telt

Test av Bergans Trollhetta 1 person

Romslig og robust telt for einstøinger

Bergans Trollhetta 1 er et romslig og prisgunstig 3-sesongs fjelltelt for 1 person.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Med sine snaue 1,7 kg er teltet på ingen måte lettest i klassen. Det handler både om materialvalg og størrelse. Ytter- og innerduk er laget i litt tykkere (og rimeligere) nylonkvalitet enn de letteste teltene, samtidig er det ganske romslig til 1-pers telt å være. I innerteltet er det fint plass til både deg og en firbeint turkamerat, det er også mulig å sitte oppreist, med mindre du er godt over gjennomsnittet høy. I ytterteltet er det rom for en storsekk, og i tillegg plass nok til enkel kokkelering.

God romfølelse

Innerteltet har store paneler med myggnetting, og oppleves luftig. I hodeenden og langs halve langsiden er det kjekke oppbevaringslommer, og i taket er det festepunkter for ei tørkesnor. Inngangene til inner- og yttertelt er utstyrt med toveis YKK-glidelåser.

Ytterduken har to ventiler og fem barduner. Oppsett gjøres ved hjelp av en lang hovedstang, som føres inn i kanalen på midten, i tillegg er det tre korte stenger/spiler på ca. 30 cm, hvorav to festes i hodeenden og én i fotenden. Dette gjør at får du en liten «knevegg i hver ende, noe som bidrar til å løfte taket og gir litt ekstra romfølelse.

Fornuftig kompromiss

I fjellet har teltet holdt stand i regn og blest. Det gir mye komfort for penga, og er et fornuftig kompromiss om du ikke er gramjunkie og ha det aller letteste på markedet. Pluss også for stort nok oppbevaringstrekk med kompresjonsreimer.

Pakketips: Stropp fast teltstengene på utsiden av tursekken, så blir det lettere å få plass til teltet i hovedrommet.

Bergans Trollhetta 1 pers

3-sesongs fjelltelt for 1 person. 

Materialer: Ytterstoff i 30D RS nylon Si/PU, innerstoff i 40DRS nylon 240T, bunnduk i 210T PU coated nylon. YKK-glidelåser, 2 ventiler, 5 barduner og 9 plugger. Oppbevaringstrekk med kompresjonsreimer.

Vannsøyle ytterduk: 3000 mm.

Vannsøyle bunnduk: 7000 mm. 

Soveareal: 2,3 m². 

Totalareal: 2,9 m². 

Makshøyde innvendig: 90 cm.  

Vekt: 1,67 kg.

Pris: kr 4000,-

Leverandør: Bergans AS, www.bergans.com

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS