Annonse

Test av Gipfel Tethys Ultradome 2+ telt

Test av Gipfel Tethys Ultradome 2+ telt

Prisgunstig telt fra indisk nykommer

Indiske Gipfel er en fersk produsent av telt- og klatreutstyr, som kan lykkes også her til lands, dersom de ordner opp i smårusket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det første man legger merke til er den noe spesielle teltstangen i fem segment, som går fra kortside til kortside. I tillegg kan teltet virke litt komplisert å slå opp. Det blir med tanken, for Tethys Ultradome går forbausende raskt å få opp i stram givakt, mye takket være romslige stangkanaler i kombinasjon med plastkroker.

Når alle stengene er i spenn, er teltet selvstående. Dette er alltid er en fordel når underlaget krever litt finjustering for å et tilstrekkelig flatt gulv, eller pluggfestet er dårlig. Bardunene er av den korte typen, men skal likevel ha skryt for å ha refleks (alltid fint når man surrer rundt i leirplassen om natta).

Teltet slås opp raskt takket være kombinasjonen av romslige stangkanaler og plastkroker. Bardunene er imidlertid for korte.

Forteltet (1,8 m2) har to innganger og plass nok til både utstyr og matlaging. Dørene kan rulles opp og festes om man vil nyte utsikten. Glidelåsene i ytterdørene er litt tunge å få igjen, og her er det rom for forbedring. Det er ikke myggnetting i dørene i ytterteltet, men innerteltet har både myggnetting og vanlig dør.

Innvendig imponerer teltet med riktige detaljer: Høy badekarkant på teltbunnen, oppheng for tørkesnor/lykt, rikelig med oppbevaringslommer langs veggene og to store nettinglommer i taket. De to ventilasjonsåpningene, foran og bak, har myggnetting med glidelås og sørger for god luftgjennomstrømning. Ventilasjonen får også litt drahjelp av at teltduken ikke når helt ned til bakken.

Et savn er fargekoding til de to korteste stengene. Vindstabiliteten er meget god og teltet står stødig, uten irriterende flakking, selv i sidevind. Teltet har ikke blitt testet under ekstreme vindforhold.

Tethys Ultradome skorter på nøyaktighet når det gjelder oppgitte mål. Med målebånd målte vi høyden i innerteltet til ca. 130 cm. På Gipsfels egne nettsider finner man andre mål enn på hektapåtur sine sider. Dette framstår slurvete, og bør strammes inn dersom Gipfel skal ta opp kampen med de etablerte produsentene. Dette gjelder også klassifiseringen, hvor det står tremannstelt hos produsenten, og 2+ hos den norske leverandøren. Sistnevnte ligger nærmest virkeligheten.

Plassmessig ligger teltet omtrent midt mellom et 2- og 3-mannstelt, og har god plass til to voksne mennesker og litt armslag. Vekta kan for mange virke høy, men sammenlignet med tilsvarende modeller, som f.eks. Hilleberg Allak eller Helsport Reinsfjell, er den ganske normal. I dette segmentet er sikkerhet prioritert over ekstremt lav vekt.

Et viktig moment ved Tethys Ultradome, og de andre Gipfel-modellene som er tilgjengelige her til lands, er prisen. Den ligger godt under tilsvarende modeller hos de mer etablerte teltprodusentene. Gipfel kan fort bli en slager i Norge, særlig om de får ordnet opp i smårusket.

Gipfel Ultradome 2+

Romslig 2-manns kuppeltelt. 

Ytterduk: 20D RIB Stop Nylon (2500 mm vannsøyle). 

Bunnduk: 70D RIB Stop Nylon (10 000 mm vannsøyle). 

Teltplugger: 18 stk y-plugger i aluminium. 

Stenger: DAC pressfit 8,9 mm. 

Antall dører: 2

Antall barduner: 9 stk. 

Vekt: 3,90 kg.

Leverandør: Hekta På Tur www.hektapatur.no

Pris: kr 4499,-

Karakter: 4



Powered by Labrador CMS