Annonse

Test av Bergans Helium Expedition Dome 2 telt

Test av Bergans Helium Expedition Dome 2 telt

Intimt helårshotell

Bergans Helium Expedition Dome 2 er et lett og robust helårstelt med gjennomtenkte løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Teltet har rette og stramme sidevegger som gir lite lyd/blafring, og som takler sidevind og vindkast svært godt. Det er svært godt spenn i takkonstruksjonen, og teltet tåler mye snø på duken. Innerteltet er lite og smalt, men bratte vegger og god takhøyde gir bra arealutnyttelse. Innerteltet har store, buede sidedører, som gir mulighet for tilnærmet full åpning langs begge langsider.

Løsningen er praktisk, da den integrerer forteltene som en del av innerteltarealet, og gir to personer umiddelbar tilgang til hver sin «private» utgang og fortelt. De identiske forteltene gir moderat, men god nok plass til utstyr, og de bratte veggene gjør det mulig å fyre med primus i forteltet. Innerteltet gir akkurat plass til at to voksne kan ligge side om side, men ikke noe mer.

Teltet har store og funksjonelle ventilasjonsluker i begge ender. I kombinasjon med de romslige sidedørene, som også er utstyrt med myggnetting, gir teltet et vidt bruksspenn med ventilasjon god nok også for de varmeste sommerdager.

Gode detaljer

Vi noterer oss solide toveis glidelåser som glir godt under alle forhold. Praktiske og store oppbevaringslommer. Tørkemulighetene er også gode, med romslig tørkeloft og feste for tørkesnor i taket. Tilstrekkelig (6 stk.) med bardunsnorer med lettbetjent og funksjonelt låsesystem.

Det medfølger kun standard teltplugger, med tanke på vinterbruk burde ekstra sett skikkelige vinter-sverdplugger medfulgt i denne prisklassen. Stor og god stormklaff, som løper hele veien rundt teltet, uten splitt i hjørrnene. Klaffen har også romslige utsparinger for teltplugg og strammeremmer. Pluss for smart løsning som sikrer at hjørneteltplugg ikke kommer i konflikt med stormklaff. Dette besørger også god tilgang til hjørneremmer og klips, samtidig som vind og snø ikke sniker seg inn i hjørnene.

Enkelt oppsett

Oppsettet er intuitivt og raskt. Innerteltet spennes ut på bakken med en plugg i hvert hjørne, og to sammenkoblede stenger spennes opp ved å stikke hver av endene ned et hjørnehull. En tredje kort stang monteres på tvers over taket, før innerteltet klipses fast til stangbuene. Ytterteltet trekkes deretter over, og kortendene klipses til teltets fire hjørner. I og med at inner-og ytterdørene er speilet like på begge sider, spiller det ingen rolle hvilket hjørneklips du begynner med eller hvilken side dørene kommer på.

Med Helium Expedition kompletterer Bergans Dome-serie med stil. Du må grave litt i lommeboka, men prisen er konkurransedyktig.

Bergans Helium Expedition Dome 2

Helårs 2-mannstelt. 

Innganger: 2 

Ventiler: 4 

Barduner: 6 

Ytterstoff: 30D RS Nylon Si/PU. 

Innerstoff: 40D RS Nylon 240T. 

Bunnduk: Nylon 210T PU coated.

Totalareal: 4,7 m²

Soveareal: 2,4 m²

Soveplasser: 2 pers. 

Vannsøyle ytterduk: 3000 mm

Vannsøyle bunnduk: 7000 mm

Vekt: 2,99 kg. 

Pris: kr 8000,-

Leverandør: Bergans AS, www.bergans.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS