Annonse

Test av Samaya 2.5 telt

Test av Samaya 2.5 telt
Inngangsdøren kan rulles opp, men myggneting er et savn på de varme sommernettene. De grå delene av teltet er Dyneema.

Fjærlett fransk telt

Samaya 2.5 er et ultralett og robust 4-sesongs kuppeltelt, der vekta blir holdt nede av gjennomtenkte materialvalg og enkel duk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Teltet er delvis satt sammen av Dyneema, gjerne omtalt som verdens sterkeste fiber, som er på full fart inn i teltmarkedet på grunn av sine vektbesparende egenskaper. Noen vil nok rynke på nesen av éndukskonstruksjonen, grunnet ryktet slike telt har fått når det kommer til kondens. Under testperioden var imidlertid ikke dette noe stort problem.

På helt stillestående lavtrykksdager vil det naturligvis oppstå kondens, men kommer det en liten bris, er ventilasjonen god nok til å eliminere fukt innenfor teltveggene. Den klassiske kuppelkontruksjonen gjør at teltet er enkelt å slå opp, og det står fjellstøtt i vind. Bardunene er smart konstruert, med to festepunkter i teltstangen per forankringspunkt i bakken.

Litt kort

Innvendig får man plass til to smale liggeunderlag og litt utstyr på hver side. Teltet er noe kortere (200 cm) enn de fleste skandinaviske telt, noe som for enkelte vil oppleves litt i snaueste laget. Bredden er 210 cm, og høyden er ca. 105 cm. Teltet har store og praktiske nettinglommer langs sidene og et lite tørkeloft i taket. Man legger også merke til forseggjorte, teipede sømmer.

Ventilasjonen består av to mindre åpninger i fot- og hodeende, samt en større luke i taket. Alle justeres med glidelåser. Vær oppmerksom på at om du lukker alle ventilene, er teltet nærmest potte tett og det kan oppstå kvelningsfare. Sørg alltid for å ha god ventilasjon under opphold i teltet.

Ventilene har permanent myggnetting, noe inngangsdøren mangler. Det er et savn på varme sommernetter når myggen er ivrig. I tillegg kunne topphatten gjerne vært litt større for å redusere mengden snø og regn som føyker inn under hatten når det blåser.

Ekstrautstyr

Fortelt med stormmatter er tilgjengelig som ekstrautstyr. Det kobles enkelt på teltet og gir naturligvis økt komfort. Forteltet er laget av nylon, men blir tilgjengelig i Dyneema-utførelse i løpet av 2021. Annet tilgjengelig ekstrautstyr er bunnduk og 9,6 mm stenger.

Alt i alt har Samaya 2.5 vist seg som et solid og gjennomført telt. Kombinasjonen av ekstremt lett vekt og robusthet gjør det velegnet til for eksempel reinsjakt eller andre aktiviteter med tung sekk og lange marsjer. Men vi skulle vi gjerne sett en utgave med 20 cm ekstra i lengderetningen, større topphatt og myggnetting i døra.

Den lave vekta gjør at man må akseptere noen kompromisser. Prislappen er stiv, men konkurransedyktig.

Samaya 2.5

Ultralett 4-sesongs kuppeltelt (enkeltduk).

Teltvegger: 3-lags PU-membran (20 000 mm vannsøyle). 

Teltbunn: Dyneema (20 000 mm vannsøyle). 

Plugger: Swisspiranha plastplugger. 

Stenger: DAC featherlight NFL 8,7mm.

Antall dører: 1  

Antall barduner: 6. 

Reparasjonskit: Ja.

Vekt: 1538 gram. 

Tilgjengelig tilleggsutsyr: 9,6 mm stenger, fortelt og bunnduk (footprint).

Pris: 10 990,-

Leverandør: Der/Ute AS

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS