Annonse

Test av Naturehike Cloud 2 Up med stormklaffer

Naturehike Cloud 2 Up med stormklaffer er et billigtelt, men du får mye for pengene! Her avbildet i naturen.
Naturehike Cloud 2 Up med stormklaffer er et billigtelt, men du får mye for pengene! Her avbildet i naturen.

Billigtelt som overrasker

Teltene fra dette nokså ukjente merket har funksjonell design, lave vekter og hyggelige priser. Men er de gode nok for norske forhold?

Publisert Sist oppdatert

Kinesiske Naturehike lokker med lav vekt, men en sammenligning med vesentlig dyrereteltprodusenter gir ingen trampeklapp. Med en pris på godt under 2.000 kroner, treffer Cloud Up 2 likevel godt på «vekt versus pris.» 

Her får du et telt produsenten selv mener passer til helårsbruk, med både stormklaffer og bunnduk. Om teltet hadde kommet fra en kjent produsent, hadde ingenrynket på nesa om prislappen vaket rundt 5-6000 kroner. 

Men siden Naturehike ikke er et etablert merke her hjemme – og teltene selges direkte til butikker og nettbutikker – holdes prisene fordelaktige lave. 

La det da også være sagt først som sist at teltet virkelig føles som et kvalitetstelt, med klare designtrekk fra kjente, amerikanske teltprodusenter.

Ankepunkter

Etter tolv dager på Finnmarksvidda med neste bare elendig vær, blir du godt kjent med både deg selv og teltet ditt. Og noen ankepunkter er det absolutt. Klipsen som holder interteltet fast i ytterduken, røk en vindfull dag. 

Glidelåsen kilte seg også litt for ofte fast. Ekstra lommer i innerteltet og fester til ei taksnor var dypt savnet og hadde gjort teltlivet akk så mye bedre. Likevel, etter flere dager med sterk kuling må jeg alt i alt si meg smått imponert over lille Cloud Up 2. 

I kjent stil fra f.eks. amerikanske MSR, bør du riktignok kjøpe noen ekstra plugger om du vil bardunere teltet skikkelig. Med et klassisk 8-talls snorfeste og tørkesnor eller festepunkter i taket, ville dette vært et svært godt, stabilt, lett og rimelig telt – selv i stygg vind.

Her har vi innsiden av teltet Naturehike Cloud 2 Up, god plass til billigtelt å være.
Her har vi innsiden av teltet Naturehike Cloud 2 Up, god plass til billigtelt å være.

Helårsbruk?

Funfact; med bunnduken kan du sette opp teltet uten innerteltet. Da kan du enten la innerteltet ligge hjemme og spare noen gram i sekken, eller frakte det i en egen tørr pakkpose, og først montere det når ytterteltet står. 

Litt knot er det, men kjekt i pøsregn. Plassmessig er det greit nok for to personer. For en einstøing, helt perfekt! Stormklaffene hinter om vinterbruk. 

Men med manglende ventiler i yttertelt og i overkant mye mesh i innerteltet, er Cloud Up 2 alt for klamt og kaldt til lange vinterturer. Det funker sikkert ei natt eller to, men et fullgodt telt i den kaldeste årstiden er det altså ikke.

Naturehike Cloud 2 Up med stormklaffer:

Kompakt og lett selvbærende tomannstelt som leveres med bunnduk.

Vekt: 2184 g ink. teltplugger og bunnduk

Vannsøyle: 4000 mm

Antall dører: 1 Ytter- og innerduk: 20D ripstop silikonbelagt nylon

Mål: 125x215x100cm (Pakkstørrelse: 40x13cm)

Bunnduk: Inkludert

Teltstenger: Y-stenger av 7001 aluminium

Sesong: 4-sesonger (i praksis 3-sesongs)

Pris:  kr 1899,-

Leverandør:  Naturehike.com, (vårt telt ble levert av norske; backpackinglight.no)

Kort oppsummert

Pluss

  • Mye telt for pengene

  • Enkelt oppsett
  • Vindstabilt og vanntett

  • Alle stenger henger sammen

Minus

  • Glidelås kunne vært bedre

  • Magert utstyrt med hyller og fester til tørkesnor

  • For svake og for få klips mellom ytter- og innertelt

  • Ikke vintertelt – som lovet

  • Karakter: 4

Powered by Labrador CMS