Annonse

Test av Amundsen Mountain Mucks

Test av Amundsen Mountain Mucks i bladet Jakt & Fiske
Holder Amundsen Mountain Mucks mål? Jakt &Fiskes test viser at støvlene har et visst forbedringspotensial.

Solid støvel med utfordringer

Amundsen Mountain Mucks gir en blandet følelse på foten.

Publisert Sist oppdatert

Mountain Mucks skilter med å være håndlagede, klassiske lærstøvler fra Italia. Er modellen med påsydd gamasje i loden mer enn bare kule å se på?

Først: Reine lærstøvler må gås inn. (Helt normal prosedyre for fjellfolk før Gore-Tex.) Tips: La støvlene være gjennomvåte et par dager mens du går. Tenk et halvår før støvlene sitter optimalt.

Tørker raskt

En spesiell løsning, er den uttakbare innerstøvelen, såkalt liner. Det gikk en stund før jeg skjønte poenget. En åpenbar fordel er tørketiden. Har du ikke mulighet til å tørke lærstøvlene før neste dag, kan du likevel starte med tørre innerstøvler. Disse er også isolerende.

Støvlene fungerer fint ned mot 10 minusgrader. Øvre trivselstemperatur har vært 15 pluss.

Støvlene er noe små i størrelsen, en liten utfordring for undertegnede: På nett står det at de finnes i str. opp til 46. Hos merkevarebutikken i Oslo fikk vi derimot beskjed om at str. 45 var maks. Noe trange for undertegnedes del. 

SLøsningen var nøye negleklipp og tynne sykkelstrømper, som faktisk fungerte greit.

Etter inngåing har jeg prøvd å droppe innerstøvlene, erstatte med tjukke ullsokker og stramme lissene godt. Dette har også fungert greit, uten like god stabilitet.

Jakt & Fiske har testet Amundsen Mountain Mucks.
Amundsen Mountain Mucks har medfølgende innerstøvler, såkalte linere.

Trangt å få på

Den påsydde gamasjen er derimot ingen vinner. Jo visst er det lurt både vinter og sommer. Du slipper å få støvlene fulle av bjørkeris og de beskytter mot flått.

Men å lirke foten nedi både linere og gamasjer er trangt, og skojern et must. I tillegg er den øvre strikken løs, slik at gamasjene sklir ned. Her må du supplere med egne lisser.

Komforten til Mountain Mucks er meget høy når de først er formet etter foten. Støvlene er i samme segment som Dundas Lillebjørn/ Storebjørn, samtidig er det liten tvil om at Amundsens sålekonstruksjon gir bedre demping. 

Men om du primært leter etter støvler med gamasje, bør du heller velge leverandørens «low cut»-modell og heller supplere med egne, bedre gamasjer.

Den påsydde gamasjen er derimot ingen vinner. Jovisst er det lurt både vinter og sommer. Du slipper å få støvlene fulle av bjørkeris og de beskytter mot flått. Men å lirke foten nedi både linere og gamasjer er trangt, og skojern et must. I tillegg er den øvre strikken løs, slik at gamasjene sklir ned. Her må du supplere med egne lisser.

Komforten til Mountain Mucks er meget høy når de først er formet etter foten. Støvlene er i samme segment som Dundas Lillebjørn/ Storebjørn, samtidig er det liten tvil om at Amudsens sålekonstruk- sjon gir bedre demping. 

Men om du primært leter etter støvler med gamasje, bør du faktisk velge leverandørens «low cut»-modell og heller supplere med egne, bedre gamasjer.

Amundsen Mountain Mucks Wool Loden

Lærstøvler uten membran. Fastsydd gamasje i loden, og medfølgende innerstøvler (liner).

Vekt: 1500 gram pr. par

Pris: kr 5499,-

Leverandør: Amundsen sport, amundsensport.com

Kort oppsummert

Pluss

  • Svært god komfort
  • Solid lærkonstruksjon
  • God såle

Noe å tenke på

    • Små i størrelsen
    • Gamasjer med dårlig toppstramming
    • Litt jobb å ta av og på

    Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS