Annonse

Statsbudsjettet

For lite til bekjempelse av pukkellaks

Til neste år er det ventet en storinvasjon av pukkellaks. Regjeringen foreslår å øke midler til bekjempelse av den uønskede arten med 10 millioner kroner. – Et godt signal, men likevel alt for lite, sier NJFF. Bildet er fra fjerning av pukkellaks i Vestre Jakobselv.

– Vi trenger minst 35 mill. i 2023 dersom vi skal greie å holde pukkellaksen unna lakseelvene våre.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Regjeringen har lagt fram sitt forslag til statsbudsjett for 2023. Årets bevilgning til bekjempelse til den uønskede arten pukkelaks er på 15,3 mill.

Neste sommer er det igjen ventet store mengder pukkellaks i lakseelvene, spesielt i Finnmark. Summen er alt for liten, mener Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

Les også: NJFF kan miste deler av statsstøtten

– Forslaget i statsbudsjettet er en økning på 10 millioner, til 25 mill. En betydelig sum, men likevel altfor lite. Vi trenger minst 35 mill. dersom vi skal få stanset invasjonen av pukkellaks, sier fiskekonsulent Øyvind Fjeldseth i NJFF.

– Hva med potten til kalking?

– Regjeringen har i sitt budsjettforslag slått sammen en rekke poster som angår villaks, vannforvaltning m.v. Vi går gjennom budsjettet i detalj nå, og det ser ut som kalking vil bli redusert med 4,5 mill. kroner. Og det fra et allerede stramt budsjett. Det holder ikke!

Les også: Bruker moderne teknologi for å fjerne pukkellaks

Powered by Labrador CMS