Annonse

Test av Warmpeace Viking 1200 Regular LZ sovepose

Test av Warmpeace Viking 1200 sovepose

Et skikkelig vinterhi

Soveposen Warmpeace Viking 1200 er et virkelig vintermonster, som holder mer enn det den lover av isolasjon. Det er rett og slett en glimrende vinterpose til svært konkurransedyktig pris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Warmpeace er konstruert og designet i Tsjekkia, og dunfylt i Tyskland, sporbart etter den europeiske RDS-standarden (Responible Down Standard).
Posen er fylt med andedun med EU-fillpower 650 (tilsvarer 750 US) og med 90/10 fordeling av dun/fjær. Hvor raskt posen ekspanderer, eller får et såkalt loft, når den tas ut av kompresjonstrekket, gir en god indikasjon på dunkvaliteten.

Både kvalitet og fyllmengde oppleves her jevn og god.

Viking 1200 er et skikkelig vintermonster, og egner seg følgelig ikke til bruk vår, sommer og høst. Posen har en oppgitt nedre temperaturgrense på -18 °C. Temperaturen er basert på EN-standarden 13537.

Vi har testet posen i bare underbuksa når kvikksølvet har krøpet under 20 blå – uten å fryse. Vår erfaring er at posen holder mer enn den lover.

Warmpeace har et silkemykt, fukttransporterende innerstoff. For å kunne absorbere mer fukt, er ikke dunene impregnerte. En voksen mann fordamper 750 ml vann i løpet av en natt. Denne fukten er det viktig man i størst mulig grad får ut av posen.

Test: Rab Mythic Ultra 180

I Viking 1200 skal dunene kunne absorbere 360 g med fukt uten at det går ut over loft/spenst i dunene, dette har vi dog ikke målt.

Pluss for svart innerstoff som tiltrekker seg sol, og gjør at posen tørker svært raskt når den vrenges og henges til lufting i godvær. Flere praktiske hemper både innvendig og utvendig kan benyttes i tørkeprosessen.

Viking 1200 har mumieform. Passformen på testvarianten er optimal for en smal til medium person på 175–180 cm. For kraftigere personer fins det også en Wide versjon, med ekstra skulder- og fotbredde.

Inni posen er det en kjekk lomme med glidelås til mobil og verdisaker. God stramming i kragen gjør at du slipper kaldtrekk ned i posen. Strammesnora er imidlertid altfor lang, og er et lite irritasjonsmoment (disse skal være redusert med 10 cm på nyere modeller). Glidelåsen er lettbetjent med votter, men klaffen på innsiden kunne vært mer robust.

Guide: Dette er de beste dunposene for kalde netter

Ytterstoffet er veldig behagelig, men tåler ikke altfor mye fukt over tid. Skal vi være kravstore, hadde det vært ønskelig med vannavstøtende stoff i fotenden.

I medfølgende kompresjonstrekk tar soveposen en del plass i tursekken: ca. 13L (26 x 54cm). Skal du på langtur i kulda, kan du ikke risikere at posen blir gjennomvåt. Ved å bruke en vanntett pakkpose, kan du også komprimere posen ytterligere.

Test: Therm-A-Rest Oberon -18°C

Viking 1200 veier 1,7 kg. Det synes vi er lett, med tanke på komforttemperaturen. Her får du rett og slett en glimrende vinterpose til en svært konkurransedyktig pris.

Warmpeace Viking 1200 Regular LZ

Vinterpose fylt med andedun (90 % dun, 10 % fjær). YKK-glidelås (høyre eller venstre side). Posen fås i 170, 180 og 195 cm.

Leveres med oppbevaringstrekk, samt kompresjonstrekk. Temperaturgrense menn: -18 °C. Vekt: 1760 g.

Pris: kr 3499,-
Leverandør: Hekta På Tur AS, www.hektapatur.no

Powered by Labrador CMS