Annonse

Test av Primos Pole Cat Steady Rest

Sammenlagt er skytestøtten kompakt og lett å bære med seg.

Støtt som benken

Det finnes mange former for skytestokker på markedet. Primos Polecat Steadyrest er blant de mer kompliserte, men også en av de stødigste jeg har prøvd.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Et vanlig problem med skytestokker er at de nærmest transformerer ustødigheten over i rettlinjet bevegelse, enten de har ett, to eller tre bein. Det skjer ikke med denne varianten, som har har fem bein, tre bakkepunkter og to kontaktpunkter mot rifla. Det framre beinet har en mikroregulering av høyden i form av en hylse på toppen, som skrur beinet langsomt ut eller inn.

Primos Pole Cat Steady Rest er en sammenleggbar skytestokk som gir bergstø stående skyting.

Denne er treg å bruke, og best egnet på skytebanen. Beina i aluminium er tredelt teleskopiske, og kan reguleres til både sittende og stående skyting. Beina er merket med streker i cm for rask rigging. Gapet mellom skjeftestøttene i gummi låses ved hjelp av en spenne på den praktiske bærereima. Denne ender i en solid gummihette for jordpiggene, og sammenslått bæres stokken enkelt over skuldra eller på siden av sekken. Skytestøtten virker solid bygget.

Omstendelig og stødig

Primos Polecat Steady Rest skytetøtte er omstendelig å rigge opp for skudd, men tilbyr bergfast støtte når den først er satt opp på posten. Den sammenleggbare og bærbare utførelsen gjør den lett å ta med ut i skogen. Med litt rutine går det raskere å rigge, og den gir fordelen av solid anlegg som rager godt over bunnvegetasjonen i skogen eller i jordekanten.

Også på skytebanen er skytestokken anvendelig til innskyting av rifla, og et godt alternativ til en skytebenk dersom en slik ikke er tilgjengelig.

Primos Pole Cat Steady Rest

PRODUKTFAKTA: Vekt: 1570 gram. Lengde 61-157 cm. Bein i aluminium med plast støttedeler. Jordpigger i stål med gummi beskyttelseskopp.

PRIS: kr 2440,-

LEVERANDØR: Schou våpen AS

KARAKTER: 4

Powered by Labrador CMS