Annonse

Test av Hoka Tor Ultra Hi WP

Hekta på Hoka

Hoka Tor tar vandrekomforten til nye høyder.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Hoka Tor Ultra Hi WP

PRODUKTFAKTA: Vandresko med eVent -membran og overdel i lær og nylon. Vibram MegaGrip yttersåle, EVA og RMAT mellomsåle.

Vekt/par: 492 g i str. 42.

PRIS: kr 2799,-

LEVERANDØR: Hoka, www.hoka.no

KARAKTER: 5

Utviklingen av skoene er myntet på såkalte ultraløp, som ofte går på stier og grus, og hvor man tilbakelegger distanser betydelig lengre enn vanlig maraton. Slik krever gode såler. I seinere tid har produsenten også tatt steget over i tursegmentet, og satt sålene på en vandrestøvel.

Etter å ha brukt Hoka Tor en vår, sommer og høst på fjellfisketurer og jakt, må jeg innrømme at det har vært en liten åpenbaring. OK, skal du bære blytungt i ulendt terreng, vil annet og stivere fottøy være å foretrekke. Men med moderat eller ingen ekstra vekt på ryggen, vil støvlene gi nok støtte for de fleste, og da er også komforten i en klasse for seg.

Dempingen er usedvanlig god, og sålene klorer seg godt fast på de fleste underlag. Snøring og maljer sikrer dessuten svært god omslutning rundt foten.

Skoene er utstyrt med en eVent-membran, og jeg opplever pusteegenskapene som gode. Pløsa er imidlertid skåret såpass lavt, at du skal ikke krysse store blautmyra før vannet siver inn. Fordelen er at skoene tørker raskere enn et par klassiske lærstøvler, som også har en lei tendens til å bli våte etter noen dager på tur.

En anmerkning av mer estetisk karakter, er at de sorte lærpartiene har fått en blass farge i løpet av testperioden. Totalinntrykket av Hoka Tor er uansett svært positivt. Her får du en støvel som gjør vandringen til en lett og silkemyk opplevelse.

Powered by Labrador CMS