Annonse

Test av Torvi termostøvler

Torvi, isfiskestøvel
Vi har testet Torvi-støvelen fra Seeberg.

Anbefales på det kaldeste

Er du på utkikk etter et par varme isfiskestøvler, som ikke føles som isfiskestøvler på foten? Sjekk ut Torvi.

Isfiskestøvler har ofte en tendens til å være litt overdimensjonerte, noe som gjerne innvirker på gå-komfort, følelse med underlag og «pakkbarhet» på reise. Et sentralt kriterium for denne typen fottøy, er selvsagt at de holder deg varme på føttene.

Vi har testet støvlene med betegnelsen T-25, som altså skal holde deg varm på beina ned til -25°C. Trenger du mer isolasjon for ekstreme forhold, kommer det også varianter i T-45 og T-60.

Lette og robust

Teststøvlene er brukt gjennom én isfiskesesong, samt til fisking fra båt og under vanlige turer i marka. Den røffeste testen ble en todagers tur til Innlandet, hvor gavmilde Mjøsa ordnet 18 minusgrader og frisk vind som plaster på såret. Like fullt kunne jeg konstatere at støvlene, i kombinasjon med et par ganske tynne ullsokker, holdt meg varm på føttene begge dagene.

Så skal det selvsagt sies at graden av isolasjon/varme vil kunne oppleves forskjellig fra person til person.

Konklusjon

Torvi dekker de flestes behov under vanlige isfisketurer, posteringsjakt, båtfiske og turer på kalde dager. De er lette å gå med, og føles nesten ikke som termostøvler på føttene. Sklisikker undersåle av TPE fungerer bra, vi noterer oss også at materialene ikke blir stivere eller endrer form i kulda.

Snøringen i toppen av støvelskaftet fungerer fint. Et lite ankepunkt er imidlertid at du vil slite med å få buksa nedi støvlene dersom du er utstyrt med litt kraftige legger, men det er også alt vi har å pirke på.

Torvi termostøvler

Klassisk vanntett EVA termostøvel med høyt skaft, snørestramming og cordura i topp. Utakbare innersokker med sandwich-konstruksjon av Spunbond, varmereflekterende folie og spesialfibre og fleecebelegg.

Vekt: 607 gram pr. støvel (43/44)

Høyde: 40 cm (snitt)

Farge: Sort og oliven

Pris: kr 1299,-

Leverandør: Seeberg AS

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS