Annonse

Test av Sitka Mountain Hauler 6200

Test av Sitka Mountain Hauler 6200
Sitka Mountain Hauler 6200 er en ryggsekk for tung-transport.

Ryggsekk for tungtransport

Sitka Mountain Hauler 6200 er en jaktsekk med finesser for storvilt og stor bærekapasitet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Dette er en dedikert jaktsekk for storviltjakt. Den er romslig, og får plass til det meste du trenger for en uke på jakt i fjellet.

Ikke minst er bæresystemet så kraftig og velformet at du også får med deg kjøttet hjem. Når det er behov for plass, er sekken romslig og vid nok til å få skrotten til en villrein på plass, på grunn av glidelåsene som frigjør ekstra volum.

Det løse mellomgulvet festet med klips inne i sekkerommet, hjelper til med å holde styr på større enheter som en bakpart. Klipsene sitter på regulerbare stropper, slik at slaktet kan strammes inn mot ryggpartiet i sekken.

På den måten blir sekken langt mer stabil under marsjen. Selve sekken er ikke blant de aller letteste, men tar imot det du klarer å bære. Den tekniske bærekapasiteten overstiger langt hva som er bra for helsa.

Her er sekken komprimert.
Her er sekken komprimert.

Likevel er sekken god å bære kun med matpakke, termos og fjellduk om bord. Ved hjelp av stroppene og glidelåsene i siden kan sekken komprimeres til en ganske smal sak for dagsturer.

Stroppene fungerer også til å feste utstyr i. Denne fleksibiliteten gjør Sitka Mountain Hauler til en glimrende jaktsekk, og som utgjør en forskjell i forhold til mange andre storsekker.

Det kraftige stoffet holder regn ute selv under ganske heftig drittvær. Kamuflasjefargen glir godt inn i omgivelsene, og kan vare vanskelig å finne igjen om du ikke nøye merker deg stedet den ligger.

Sitka Mountain Hauler 6200 er en detaljrik og komplisert sekk som byr på reguleringsmuligheter og tilpasninger utenom det vanlige for den dedikerte kjøttjegeren. Fordi den har et såpass spisset bruksområde vil den dog ikke være noe naturlig valg for vanlig turbruk, selv om den er fullt brukbar til dette også.

Sitka Mountain Hauler 6200

Pakkrammesekk i Optifade kamuflasjefarge, med ramme av aluminiumsrør og stoff i rivesterkt og vannavvisende nylon.

Ryggplaten er regulerbar i lengde. Stort sekkerom med ekspansjonsglidelåser i sidene, og glidelås for åpning i bunnen. Har rygglomme, flaskelommer i mesh på sidene, og en stor lomme med langsgående glidelås bak på sekken, med fastsydde stropper for feste av gevir. Det følger med en løs «kjøtthylle» til å feste mot ryggen inne i sekkerommet. Lokket er frittliggende med to topplommer. Vannavvisende glidelåsene, med kraftige grepsvennlige fingertak.

Volum: 82 L (hovedrom) og 100 L (inkl. lommer).

Vekt: 3,2 kg.

Pris: kr 6699,-

Leverandør: Bowland

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS