Annonse

Bergans Trollhetta V5 95 L

Test av Bergans Trollhetta V5 95 L

Oppgradert traver holder tritt

Bergans Trollhetta har lenge vært en trofast følgesvenn for fjellvandrere. Oppgraderinger gjort i seinere år, har gjort en god sekk enda litt bedre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Vi har sett nærmere på V5 utgaven i 95 liter, hvor lavere vekt og oppgradert bæresystem er blant de viktigste endringene. Sekken er beregnet for pakkvekt opp til 30 kilo. Selv om den også fås i en mindre Lady-utgave, er 95-literen på ingen måte forbeholdt menn med lange og brede ryggtavler. Sekkens forholdsvis slanke utforming og mange justeringsmuligheter gjør at den også passer godt til litt spinklere kropper.

Bærekomfort

Bæresystemet (Spine2) følger kroppens bevegelser godt, og oppleves funksjonelt og komfortabelt under lange vandringer i variert terreng. Det regulerbare ryggstykket glir på stabiliserende spiler, og ved hjelp av en solid aluminiumskrok og en borrelåsklaff, kan man enkelt justere lengden i ønsket posisjon. Skulderremmer og hoftebelte er godt polstret med ventilerende airmesh. Solide og funksjonelle kompresjonsremmer på hver side sørger for god komprimering og stabilisering av pakkvolum.

Oversiktlig

Den klassiske toppåpning med snølås gir kombinert med full glidelåsåpning i front god tilgang til utstyr i sekken. Praktisk også med stor og flat glidelåslomme i netting på innsiden av hele glidelåsåpningen.

Det avtakbare topplokket sitter i fire strammereimer som gir fleksibel justering av høyde ved ekstra last. Topplokket er utstyrt med to utvendige og en innvendig glidelåslomme. Sekkens to åpne sidelommer i fleksibel mesh er forså vidt praktiske til sitt bruk. Personlig foretrekker jeg imidlertid vannavstøtende sidelommer med glidelås, selv om det gir et mer «saggy» uttrykk og noe høyere vekt.

Holder tritt

Sekken er ellers utstyr med mange festepunkter for staver, isøks og annet utstyr og er klargjort for drikkesystem. Sammenliknet med tidligere utgaver, har dagens modell også fått en lettere dagstursekk, som også kan festes i front. Når den ikke er i bruk, kan den pakkes i en integrert kompresjonslomme.

Med V5 modellen holder Bergans Trollhetta tritt med tiden, og treffer godt på alle de viktigste kriteriene for en stor tursekk.

Bergans Trollhetta V5 95 L

Stor tursekk i kraftig og vannavstøtende cordura. Justerbar rygglengde (43-60 cm). Justerbart hoftebelte med festepunkter for pulk. Snølås i toppåpning, glidelåsåpning i front. Åpne sidelommer i mesh, stor innvendig glidelåslomme. Avtakbart topplokk med innvendig og utvendig lomme. Egen dagstursekk. YKK-glidelåser.

Vekt: 2530 g.

Pris: kr 4000

Leverandør: Bergans of Norway AS

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS